Lehká uherská pomazánka na chlebíčky

jankohrasko Kuchař: jankohrasko

Doba přípravy: 15 minut na 15 chlebíčků minimálně Pomazánky 19 názorů

Suroviny

175 g loveckého salámu
100 g másla
140 g taveného sýra
100 g tvarohu
veka
na ozdobu šunka
rajče
okurka
vařené vejce jak kdo chce
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salám umeleme či rozsekáme v masovém či sekacím strojku na jemno. Měkké máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme tvaroh a oloupaný salám.

  2. Pěnu dáme na veku a můžeme ozdobit šunkou, rajčetem, okurkou, vařeným vejcem, jak kdo má rád, či nechat bez ozdoby, je to dobré i samotné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 098 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehká uherská pomazánka na chlebíčky

  • Geryyy Geryyy

    Pomazánka výborná, namazali jsme na lehce opečený toust.chléb a podávaly s rajčetem.Moc chutnala.:yes:

    Odpovědět

  • tea tea(neregistrovaná)

    Z lovec:-?kého salámu "uherská" to je nejaké divné nie?

    Odpovědět

  • anna anna(neregistrovaná)

    mam podobnou a je vynikajici vememe salam nejaky meky asi 20 dkg 1 majonezu malou salam nadrobno nakrajet 1 pomazankove maslo a na drobno cibulku dle chuti zamichat pak uz jen dobrou chut

    Odpovědět

  • casino casino

    "Lehká uherská pomazánka na chlebíčky"
    Petra: :yes:
    No, čeština není snadná, ale je krásná...:-)

    (do uherské pomazánky dávám Uherák, z Lovečáku dělám pomazánku loveckou ;-) a na chuti je poznat která je z čeho dělaná)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lehká sice nebude (snadná ano, těžko říct jak to autor myslel :o), ale určitě bude dobrá :-p

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    pomazanka skvela delala se za komunistu a byla perfektni ne ty šmejdy co se delaji ted

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělá pomazánka hodící se i na každou oslavu :-D:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KJSEM RÁDA ZA KAŽDOU NOVOU POMAZÁNKU,KTEROU JEŠTĚ NEMÁM A TAHLE BUDE JISTĚ BEZVA.+1BOD

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko(autor receptu)

    v receptu co jsem dostal od kolegy je na výběr uherák i lovečák dělal jsem ji z obou a z lovečáku mi přišla mnohem lepší.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jééé, vzpomínám na tuhle pomazánku...v kalíškách se prodávala..a jak voněla..a jak chutnala..a jak rychle jsem jí sežrala:-*:-8:-))do dnes jsem stejně dobrou pomazánku nenašla:-/
    že by tedy z loveckýho?? hmm, budu o tom přemýšlet;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Souhlasím s rebekou i s magdalenkou. Taky by bylo fajn, aby se nepsalo "lovečáku", ale loveckého salámu. Nemám ráda ani výraz "prdopeč". Jinak se mi recept líbí, ať už je s uherákem, nebo s lovečákem;-). Ono v komentářích už to vypadá jinak;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka: tiež si myslím, že pôvodne bola z uheráku. Ale vyzerá fajn. Robím z údenej klobásy podobne.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: uherská pomazánka uherská pěna uherská pěna recept pomazánka z lovečáku pomazánka z uheráku uherska pomazanka recept pomazánka uherská pěna pěna z uheráku pomazánky na chlebíčky recept na uherskou pěnu chlebíčky s uherákem pomazánka uherská pomazánka z loveckého salámu salamova pomazanka z uheraku pomazánka s uherákem pomazánka na chlebicky pěna na chlebíčky moc dobré pomazánky na chlebíčky pěny na chlebíčky lehke chlebicky

Zapomněl/a jsem heslo