Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem

Dajda Kuchařka: Dajda

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Saláty 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 ledový salát
2 velké šťavnaté pomeranče
200 g sýra s modrou plísní (typ Blue Moon z Lidlu)
pár vlašských ořechů
citronová nebo pomerančová šťáva
medová nebo pomerančová hořčice
špetka soli
olivový olej
pepř (zelený či bílý)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.

  2. Ořechy opražíme v troubě nebo na suché pánvi. Pokud není slité pomerančové šťávy dostatečné množství, přidáme šťávu z dalšího pomeranče nebo z citronu, pokud je pomeranč sladší. Přidáme olivový olej, čerstvě namletý pepř, špetku soli a 3 až 4 lžičky dobré hořčice. Zálivku prošleháme nebo protřepeme v menší lahvičce a nalijeme na salát, který promícháme.

  3. Salát navrstvíme na 4 polévkové talíře a poklademe plátky dobře uzrálého sýra s modrou plísní, které pokapeme zbytky dresinku. Ozdobíme několika opraženými ořechy.

    A to je vše - nekazíme žádným přílohovým pečivem, zato můžeme zapít sklenkou dobrého bílého vína.

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem ve starším časopisu Albert.

Skoro bych se vsadila, že vím, kdo vyzkouší jako první a přidá fotografii.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo