

Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna zbavená kůže
- cibule
- kořenová zelenina - více mrkve než petržele a celeru
- rajský protlak
- trochou kečupu
- bobkový list
- provensálské koření
- pepř
- česnek
- jalovec
- olej
- cukr
- Na halušky (noky):
- 400 g hrubé mouky
- 4 dl mléka
- sůl
Postup přípravy receptu
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru).
Přidáme bobkový list a jalovec a trochu zalijeme vodou.
Pečeme přiklopené. Upečená stehýnka vyndáme.
Vzniklý sós promícháme se zeleninou.
Jiřina Bohdalová vařila jako přílohu domácí halušky, já se spokojím i s kupovanými špeclemi.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept předváděla před léty v televizi Jiřina Bohdalová - i s tím kořením, které v receptu, který tu už je, chybí. Tonda je zřejmě režisér Moskalyk.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
-
Prvně jsem toto velice dobré jídlo vařil den poté co jsem ho vyděl v levizi.Bylo to v lednu 2004.Předváděla to Jiřina Bohdalová.Jako přílohu mam rád housku.
-
Jarmila:
-
Tak jsem Tondovo kuře vyzkoušela, trošku ho poupravila, ale omlouvám se, je to žrací, s těstovinou, muž s knedlíkem a zítra udělám noky, je to hrozně dobrý a dělala jsem ho v remosce a nechala ho dva dny uložený se zeleninou, protlakem, nemá chybu
-
Toto dělám přesně podle Jiřiny Bohdalové i s noky ,ty jsou k tomu opravdu výborné.Díky za tento svělý recept.
-
Skvělý recept,taky dělám,zkoušela jsem i vepřové medailonky.Jako přílohu rýži.Zelenina se sósem je excelentní.
-
Podle tohoto receptu dělám kuře již několik let, je to vynikající. Vyzkoušela jsem i králíka a také byl super. Jako přílohu dělám brambory.