Polévka hokaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

Taevita Kuchařka: Taevita

Polévky 0 názorů

Suroviny

malá dýně hokkaido
cibule
2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
2 cm kořene zázvoru
sůl, pepř
chilli
Miso světlé 2-3 lžíce
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájím na plátky cca 1 cm silné, pokladu na plech na pečící papír, osolím, opepřím, zakápnu olejem a peču na 200°C asi 20 minut, nebo do zrůžovění.

  2. Mezitím na oleji orestuji cibuli, zaliji vodou, přidám opečenou dýni, oloupaný nastrouhaný zázvor, špetku chilli a vařím cca 20 minut. Přidám Miso, nechám zabublat, odstavím, tyčákem rozmixuji a mám hotovo.

Poznámka

Polévka voní zázvorem, je lehce štiplavá a s Misem nasládlo-nakyslá. S opečeným chlebem z toustovače jsem skvěle povečeřela. Chtěla jsem si vzít do práce, ale nebylo už co. Pokud bych použila zeleninový vývar, polévku bych určitě okyselila citronovou šťávou a lehce přisladila, třeba troškou medu nebo agáve sirupu. Můžeme přidat na posyp třeba lahůdkovou cibulku. Už jsem zkoušela několik hokaido polévek, ale tahle první nám všem chutná. Je to jenom o dochucení. Opečený chleba z toustovače přidá vůni navíc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka hokaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty