

Marokánky alias florentinky (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce, volný graf)
Suroviny 10 porcí
- Moučná kaše:
- 1/4 l mandlového mléka
- 80 g fruktózy
- 1 KL vanilkové fruktózy
- 60 g kokosového tuku (z vychlazené konzervy kokosového mléka Albert)
- 30 g polohrubé mouky
- Po vychladnutí :
- 150 g nasekaných ořechů
- 100 g drobných rozinek
- 100 g nadrobno krájeného sušeného ovoce
- vysokoprocentní hořká čokoláda bez přidaného živočišného tuku a cukru
- (nebo slazená povolenými sladidly)
Postup přípravy receptu
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.
Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček placičky. Lžičky můžeme namáčet do vlažné vody, hmota se tak nelepí. Pokud chceme dosáhnout pravidelného tvaru marokánek, pomůžeme si vykrajovací kulatou formičkou.
Pečeme na pečicím papíru 150-160 °C/15-20 minut. Raději vypečeme více. Vychladlé cukroví ze spodní strany poléváme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou čokoládu koupíme ve Zdravěnce nebo, kupodivu, třeba v DM drogerii, jako já. Kokosový tuk získám klasicky : Do lednice dám na několik hodin konzervu kokos. mléka, nejlépe značku Albert. Po několika hodinách nahoře ztuhne tuk a dole vám zbude voda. Je moc chutný i samotný, používá se jako veganská šlehačka. A ta vůně!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marokánky alias florentinky (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce, volný graf)
K receptu nejsou žádné komentáře.