Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 346 kJ / 4 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,61 g |
Tuky | 189,80 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,52 g |
Sacharidy | 485,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). Zkaramelizovaný cukr nalijeme do vyšší obdélníkové formy o průměru 25x15 cm a rychle rozetřeme po celém dně, než cukr ztuhne (forma nesmí být otevírací! - já měla skleněný pekáč).
Krok 2: Pak připravíme světlou vrstvu: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mléko a vanilkové aroma. Tuto velmi tekutou směs nalijeme do pekáče přes karamelizovaný cukr.
Krok 3: Následuje tmavá vrstva: Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mléko, rumové aroma, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tuto výrazně hustší směs nalijeme rovnoměrně do pekáče přes vaječnou směs (nelekejte se, že se tmavé těsto potopí, při pečení a následném chladnutí se vrstvy pěkně srovnají).
Krok 4: Před vložením do trouby pekáč vložíme do jiného většího, hlubokého pekáče, do kterého nalijeme studenou vodu (proto aby se dezert upekl rovnoměrně a nebyly v něm bubliny). Takto vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme přibližně 45-60 minut.
Krok 5: Po upečení vyjmeme menší pekáč z pekáče většího, ve kterém je voda. Dezert přikryjeme potravinářskou folií a necháme chladnout při pokojové teplotě (přibližně hodinu a půl). Poté sejmeme potravinářskou folií a nožem dezert oddělíme od okrajů pekáče. Na pekáč přiklopíme obdélníkový tác a dezert obrátíme. Tác s dezertem vložíme do lednice a necháme minimálně 3 hodiny uležet (nejlépe však přes noc).
Zveřejněno 21. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLZV
Moje poznámka
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLZV
Nejnovější recepty
Hruškový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Matjesy z cukety
Barča před 7 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Stefi.f před 7 hodinami
Zapečené kuřecí s kari
Valis před 8 hodinami
Bramboračka s čerstvými houbami
LucieKrou před 9 hodinami
Šopský salát
Kajkajak před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Dannulka před 10 hodinami
Letní cuketový salát s lososem
misula29 před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Misicka77 před 10 hodinami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Haninkakan před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 13 hodinami
Suroviny:
cukr,
vejce,
cukr,
mléko,
vanilkové aroma,
vejce,
cukr,
olej,
mléko,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
rumové aroma
Komentáře (15)
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná