Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ratatouille - francouzská restovaná zelenina

Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne harmonie chuti. Tato kombinace chutí a vůní vás opravdu dostane.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

4. 5. 2015 14:06

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 158 kJ / 277 kcal
Bílkoviny8,67 g
Tuky1,72 g
Vláknina20,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lilek, cuketa, paprika a rajčata by měla být zastoupena v pokrmu stejným dílem.

Našla jsem zde dva rozdílné recepty, v jednom jsou dokonce drcená rajčata, která do tradičního ratatouille nepatří a druhý od Maris je odlišný postupem přípravy. Tak snad nebude vadit, pokud přidám ne surovinami, ale postupem poněkud odlišný recept.

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

17. 7. 2024 14:38

Pacesko: Presne takto by se mel pripravovat ratatouille, recept puvodem z Provensalska, Je to pracna zalezitost, ovsem vysledek stoji za to :yes:

1974andrea 1974andrea

17. 7. 2024 13:08

Pacesko: Vidím, že jste si dal práci a pročetl zde vložené recepty. Pak jste si také mohl všimnout, že Vámi vybraný recept od Hosta byl vložen až několik měsíců po tom mém. Na internetu jistě dohledáte, že ratatouille je RESTOVANÁ zelenina, což znamená rychle opékaná, nikoliv smažená nebo dušená. Tento můj recept je tudíž na restovanou zeleninu ratatouille. Určitě na netu najdete spoustu "originálních" receptů na tento pokrm, někde se zelenina krájí na plátky, jinde na větší kusy. A já nikde nepsala, že to je zrovna ten můj. Recept mám od známých, ke kterým jezdíme roky do Séte a jsou to Francouzi. Takže tolik k mému receptu :-K

Pacesko

17. 7. 2024 12:15

Píšete, že jste zde našla ještě 2 recepty na ratatouille (já našel 3...). A píšete co vám na nich vadí, resp. co v nich do tatatouille nepatří.
Mně taky něco vadí. A konkrétně to, že váš recept rozhodně ratatouille není. Je to jenom směska zapečené zeleniny.
Jak správně uvádíte, každá zelenina se smaží zvlášť. Avšak...ne malinkaté kousky 2x2cm. Celé plátky velikostí kroužku lilku.
Nachystáme si mísu, nalijeme do ní, cca na půl centimetru, rajčatovou šťávu smíchánou s výpekem ze všech zelenin (tu šťávu, která tam dle vás nepatří) a přidáme osmahlou zeleninu. Ta se vkládá do mísy "na kant" a nechává se v troubě péct ještě asi 10 minut.
Našel jsem zde jeden recept, jak má správně zelenina vypadat a jak se ukládá.

Bayta (moderátorka)

13. 7. 2023 22:12

Krásná fotka! :yes: Ta zelenina připravovaná zvlášť chutná skvěle.

1974andrea 1974andrea

9. 8. 2022 11:33

Elivet: Jsem ráda, díky :-K

Elivet

8. 8. 2022 23:28

Výborný recept, všem moc chutnalo, děkuji za inspiraci :-) :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 7. 2022 08:12

:-)<3:yes: moc pěkně napsaný recept a parádní prezentace :yes::yes::-K

1974andrea 1974andrea

8. 7. 2022 14:13

Vanillia: Dagmara60: Díky za foto :-K

1974andrea 1974andrea

8. 7. 2022 14:11

Dagmara60: Tak kouzlo je samozřejmě v tom, že se zelenina resuje postupně, jinak je fakt na kaši. Jsem ráda, že jste si pochutnali :-K

Dagmara60 Dagmara60

8. 7. 2022 13:59

Dnes jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali :-) Ratatouille jsem párkrát dělala podle jiných receptů a zelenina byla většinou na kaši 8-( Váš recept je super :-)Díky :-)

1974andrea 1974andrea

23. 5. 2020 17:05

Dajda: Díky :-K

Dajda Dajda

23. 5. 2020 13:03

Prima popsaný postup - dílo se velmi zdařilo. :yes:

1974andrea 1974andrea

16. 9. 2019 11:08

Vanillia: Díky za foto :-K

Vanillia Vanillia

15. 9. 2019 15:50

:-) správně to děláte. To je košér

casino casino

3. 8. 2018 16:27

1974andrea:
Ad. Poznámka - jiný postup nevadí, spíše naopak :yes:
Ratatouille znám, ale doposud jsem vařil pouze cosi podobného...
Zdendu P. mám, na rozdíl od Ratatouille z plechu, docela rád a tůhle v TV učil kohosi vařit jak zde uvedeno.
Vašim slovům: "Proto se každá zelenina připravuje zvlášť a věřte, že je to velký rozdíl,..." věřím a ani Z. P. mi to nemusí říkat, že :-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelenina ratatouille zeleninové ratatouille ratatouille zelenina restovaná zelenina na pánvi francouzská zelenina ratatouille recept restovana zelenina francouzské zeleninové ratatouille ratatouille zelenina ratatouille recept tarhoňa s ratatouille zelenina ratatoule restovana rajčata recept na restovanou zeleninu recept ratatouille ratatoule zelenina ratatouille video recept na ratatouille zelenina ratatui francouzká zelenina

Suroviny: lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, čerstvé bylinky, sůl, olej olivový

TopRecepty.cz

Ratatouille - francouzská restovaná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P921