Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-nektarinkový závin

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2020 02:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 090 kJ / 3 368 kcal
Bílkoviny89,93 g
Tuky117,08 g
Vláknina26,38 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:

Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.

Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

25. 11. 2020 00:36

Veronika.Hrozna: Máš náročnou, tu svojí mužskou polovičku! :-O;-):-D Exota jsem právě vložila, připsala jsem, jak bych to asi dělala já, ale ty si už poradíš, máš to všechno v malíčku! Tak ať se daří, doufám, že se náplň nebude sypat, z toho mám docela obavy, jestli to ta strouhanka a granko udrží. Krásně se vyspi a na zítra ti držím palce (i sobě), aby recept vyšel. :yes::yes::yes: Možná lžíce nebo dvě nějakého pudinku, no mám plnou hlavu nápadů, ale nevím, jak se to ovoce po okapání bude chovat, možná ta strouhanka bude stačit. Moc zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 11. 2020 00:04

Veronika.Hrozna: Ted mi polovicka rika, ze mohu pro zmenu znovu upect ty co jsou tady na fotce, ty tvarohove madarske. Pry pro jistotu, a i exota zbasti, kdyz bude dobry. Takze objednavka 2 madarske a 2 exoti !:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 11. 2020 23:48

MamlajdaD: To vis, minuly tyden byly dva tvarohove, ale ty byly ihned pryc.Pak jsem pekla vidensky s makem a jablky taky 2 nohavice. :-O A uz je doma strudlovy abstak, je uz utery, takze neco stvorit musim!:-D:-D:-D

MamlajdaD MamlajdaD

24. 11. 2020 23:41

Veronika.Hrozna: Jak si přeješ, drahá závinová vílo! :-D:-8;-):-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 11. 2020 23:38

MamlajdaD: No totok! Ja tady cekam na exota a on to pry exot neni! Nevadi, i tak jsem zvedava.... :-* Soupni to exoticni zavinovo sem.:-Q

MamlajdaD MamlajdaD

24. 11. 2020 23:18

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D No klidně ti ho sem ještě dneska napíšu, ale chtěla jsem ho nejdřív zkusit. Ale zatím pořád nemám čím fotit, takže jsem nucená vše odkládat. Mobil už je (prý) opravený, tak jsem zvědavá, kdy ho z té Prahy pošlou. Tak jestli ho chceš vyzkoušet na vlastní pěst, máš ho jště dneska mít. :-8 Ale je tam jen trochu jiné ovoce, jinak na něm není nic zvláštního, si myslím. No uvidíš sama. ;-):-D Měj se moc hezky a zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 11. 2020 22:52

MamlajdaD: Kde je ten exot-zavin? Ha? :-Q Slibujes a nic!

MamlajdaD MamlajdaD

17. 11. 2020 20:43

Veronika.Hrozna: Děkovat musím já, a ty se teď můžeš chvilku vznášet na obláčku dobře vykonané práce! Hodně dobře vykonané! :-D:-K:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 20:40

MamlajdaD: :-K:-K:-K , Super, děkuji ! ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

17. 11. 2020 20:34

Veronika.Hrozna: Ihned provedeno! Už je to tam přidané! ;-):-8:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 20:29

MamlajdaD: Ne, ne, tohle stačí!, myslím. Snad jedině připiš, že co je na tom štrúdlíku na fotce, na to se ptám vždycky i já:

Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.

MamlajdaD MamlajdaD

17. 11. 2020 19:34

Veronika.Hrozna: Hned jsem celý ten tvůj popis náplně šoupla do poznámky k receptu, v komentářích se to pak už nenajde. Ale možná by si ten tvůj recept na náplň zasloužil vložit jako samostatný recept! :-8:-K;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 18:34

MamlajdaD: Nový směr v poezii, koneckonců proč ne? :-D:-D:-D Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek , sníh z jednoho vajíčka, citronová kůra , rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu, šlo 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Byla to náplň, která nevyteče.

MamlajdaD MamlajdaD

17. 11. 2020 18:17

Veronika.Hrozna: :-D:-K:-D<3:yes: - nic jiného není třeba napsat! ;-)
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!? ;-):-8:-D
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku! ;-):-D:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 18:10

MamlajdaD: No, totok ! Básnička ! Byly sice jedna báseň, ale je to typ zákusku, který je třeba papat vlažný ! Upéct , trošku prochladit a
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Broskvovo-nektarinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LvW