Újezdecké rohlíky

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 160 minut 16 kusů Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
200 g celozrnné mouky
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička moučkového cukru
2 lžičky soli
110 g sádla
100 ml mléka
400 ml vody
vlahé mléko na potření
hrubá sůl na posypání
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vlahého mléka dáme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, rozmícháme a asi 10 minut necháme kynout kvásek. V míse smícháme proseté mouky se solí, přidáme změklé sádlo, vlahé mléko, kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí mísy ani rukou a necháme v teple 1 hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme, spíše rozmačkáme rukou, těsto není tak tuhé do kruhu o průměru asi 28-30 cm a rozřežeme na 4 dílky. V každém dílku nařízneme střed asi 2 cm a pevně srolujeme, rohlík vezmeme do ruky a konec opatrně stočíme dozadu, to samé uděláme i s druhým koncem. Rohlík dáme na plech s pečícím papírem a ohneme je trochu do oblouku, špička musí být pod rohlíkem. Necháme je 20 minut kynout.

  3. Rohlíky opatrně potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a dáme do předem vyhřáté trouby na 210°C na 20-30 minut.

Poznámka

Rohlíky můžeme posypat kmínem, nebo mákem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Újezdecké rohlíky

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: :yes::yes::yes:Veroniko ani nevíš jakou jsi mi udělala velkou radost,:-K moc a moc ti děkuji.:-K:-K:-K Sádlo nerozehřívám, dám ho tam jak ho mám uložené v chladu.:-K:-K Těsto při vyvalování posypávám hladkou moukou , aby se nelepilo.:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Dopadlo to na :yes:, jen sadlo jsem nemela uplne cerstve, ale moje chyba.
    Pekla jsem na 210 18minut a dopekla 5 minut na 180 a bylo hotovo. Urcite upecu znovu.:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Já je peču první plech 25 minut a druhý už mám za 20 minut. Hlídám si jak je chci mít zlaté. Každému ta trouba peče trochu jinak a já jí mám už 16 roků. Nejdříve jsem je potírala mlékem, ale každý mi říká, že s vejcem jsou lepší. Já se bojím koupit v obchodě rohlíky, když vidím jak lidé místo sáčku na ruce si je bez rukavic dávají do něho. Peču je několikrát týdně, moc ráda je dělám, přeji ti aby jsi je měla nadýchané jako já, a chutnají vám. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Mám nakynuto a smotáno, akorát koukám na teplotu a dobu pečení , zdá se mi to moc dlouho 20-30 minut na 210. :-?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: :-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    mika59: Děkuji moc.:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Ty jsou moc pěkné..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    MamlajdaD: Moc děkuji.:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Ty rohlíčky se z fotky jen smějí, jsou k nakousnutí! :-D;-)<3 Až budu potřebovat upéct rohlíky, určitě vyzkouším tyto! :-8:yes::-K

    Odpovědět