Suroviny
Porce: 24 ks menších rohlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 806 kJ / 3 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,55 g |
| Tuky | 130,29 g |
| Vláknina | 19,96 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 6,29 g |
| Sůl | 15,29 g |
| Sacharidy | 379,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Těsto bude kynout a v té době uděláme omelety. Do kastrůlku dáme zhruba 3 lžíce oleje, necháme rozehřát, přidáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Odstavíme ze zdroje tepla a po chvíli promícháme s nastrouhaným salámem (strouháme na větších slzičkách). Hned v kastrůlku salám s cibulkou rozdělíme na čtyři díly- hromádky.
Krok 3: Na střední teplotu necháme rozehřát pánev s nepřilnavým povrchem a jen lehce dno potřeme olejem. Používám silikonovou mašlovačku. Jedno vejce rozšleháme, vmícháme jeden díl připraveného salámu, dle potřeby lehce osolíme a můžeme přidat trochu čerstvě mletého pepře. Tuto směs dáme doprostřed pánve a rychle se snažíme rozetřít do většího kruhu. Pánev by neměla být hodně rozpálená. Když omeleta trochu ztuhne, otočíme ji na chvilku na druhou stranu a pak odložíme na talíř. Nepřipravujeme zbytečně dlouho, jen do ztuhnutí. Tímto způsobem uděláme čtyři omelety. Jde to rychle, omelety budou trochu silnější.
Krok 4: Hotové vykynuté těsto vyjmeme z pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na čtyři díly a zpracujeme je do bochánků. Každý bochánek vyválíme do kruhu a kolečkem na pizzu rozdělíme na šest dílků. Omeletu taktéž rozdělíme na šest dílků, ukládáme na těsto a stočíme rohlíčky (viz foto). Rohlíčky ukládáme na plech s papírem na pečení nebo s teflonovou fólií. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a upečeme. Orientačně cca 15 minut. Po upečení odložíme na mřížku.
Zveřejněno 10. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Moje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 19 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 9 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 9 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 10 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 12 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 15 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 16 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
jogurt,
olej,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
olej,
cibule,
salám vysočina vcelku,
pepř mletý,
vejce,
sůl,
olej,
vejce,
sůl hrubozrnná,
kmín celý
Komentáře (2)