Zapečená zelenina s fazolemi a smetanou - vynikající

Suroviny

200 g bílých fazolí
20 dkg anglické slaniny
250 g zakysané smetany
1 dl kečupu
1 velká cibule
1 pórek
mražený hrášek
mražená kukuřice
1 červená paprika
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočím bílé fazole. Vařím je v papiňáku, asi 5 minut od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít.

  2. Uvařené fazole scedím a dám je do pekáčku. Přidám trochu mraženého hrášku, mraženou kukuřici, pórek nakrájený na kolečka, papriku nakrájenou na proužky, usmaženou cibuli, anglickou slaninu, kečup, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a dáme na 40 min zapéct do trouby.

Poznámka od kuchařky

Ač se to nezdá, je to výborné a hlavně zdravé.

Komentáře k receptu Zapečená zelenina s fazolemi a smetanou - vynikající