Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

10 zapečených večeří: Jak na ty nejlepší šunkofleky, francouzské brambory a zapečený bramborák?
Zdroj: Toprecepty, mika59

Co vymýšlet k večeři každý den tak, aby se celá rodina najedla a zároveň to nestálo moc času ani peněz? Řešením mohou být zapečené dobroty. Stačí vzít pár brambor, nebo předem uvařené těstoviny a trochu uzeniny a malý zázrak je na světě!

Pasta a basta!

Těstoviny, neboli italsky pasta, patří mezi široce oblíbenou surovinu, z níž lze uvařit nepřeberné množství jídel. Navíc, taky se vám někdy stane, že uvaříte špaget, penne nebo jiných druhů víc, než sníte? Pak přesně v těchto momentech se dají již uvařené těstoviny využít podruhé, právě k zapečení. Mezi českými jídly vévodí šunkofleky. Aby tohle skromné jídlo bylo perfektní, je vhodné zvolit správné těstoviny i druh masa. Jak na nejlepší šunkofleky vám poradíme v našem manuálu, teď se inpirujte následujícími recepty: 

Brambory a zelenina 

Nic víc skoro ani dodávat nemusíme. Tohle spojení je ke společnému zapečení přímo stvořené! Zkusit zapéct zeleninu můžete s triky podle blogerky Holky u plotny, anebo se inspirujte našimi prověřenými recepty. Co je při zapékání zeleniny s bramborami nejvíc důležité? Aby výsledek nebyl, slovy Pohlreicha, suchý jak cesta. Al ezároveň by zelenina neměla být ani tvrdá. Co to znamená? Brambory je lepší trochu předvařit, takový lilek zase předsmažit. Chuťově obojímu hodně pomůžete! K bramborám a zelenině se hodí pro větší šťavnatost vajíčka, sýr či smetana, pro "masožravce" zase trochu mletého masa nebo italské klobásy salsiccia. Ale samozřejmě, vycházejte ze svých domácích zásob a hlavně ze svých chutí!

Sladká cesta 

Jistě už víte, o čem bude řeč. Žemlovka, sladké nákypy, palačinky, zapečené nudle s tvarohem... Sladkých teplých jídel, která lze zapéct, je hodně. Žemlovka jako od babičky patří asi mezi favority, ale zapéct s trochou mléka a vejci lze parádně i palačinky, nudle s tvarohem a podobně. Zapečením uděláte jídlo sytějším a když se to povede, tak i šťavnatějším. 

 
Jak už jsme psali, zapéct hezky "pod peřinku" lze skoro cokoliv. Někdy jsou to i jídla, u kterých byste to ani moc nečekali. Proto vám na závěr nabízíme recept na zapečený bramborák. Ano, uznáváme, že je s tím více práce, ale zase, ten výsledek stojí za to, je to ráj v ústech! Zapečený bramborák klidně servírujte na nedělní oběd, rodina bude nadšená!

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více