Suroviny
Porce: 1 veka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 819 kJ / 2 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,54 g |
Tuky | 80,50 g |
Vláknina | 18,78 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 315,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do odměrky dáme droždí, krupicový cukr a rozmícháme na kašičku. Přilijeme 70 ml vlahého mléka, hladkou mouku, promícháme a zakryjeme. Necháme asi 15 minut vykynout.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, kmín, sůl a promícháme. Přidáme vejce, olej, kvásek, zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme a dvakrát přeložíme přes sebe. Veku dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby na 190°C na druhou drážku na 25 minut péct.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Moje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 5 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 10 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnná,
sůl,
kmín drcený,
vejce,
olej,
mléko,
droždí,
mouka hladká,
cukr krupice
Komentáře (4)