Suroviny
Porce: 1 veka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 819 kJ / 2 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,54 g |
Tuky | 80,50 g |
Vláknina | 18,78 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 315,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do odměrky dáme droždí, krupicový cukr a rozmícháme na kašičku. Přilijeme 70 ml vlahého mléka, hladkou mouku, promícháme a zakryjeme. Necháme asi 15 minut vykynout.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, kmín, sůl a promícháme. Přidáme vejce, olej, kvásek, zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme a dvakrát přeložíme přes sebe. Veku dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby na 190°C na druhou drážku na 25 minut péct.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Moje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 2 hodinami
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 5 minutami
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 2 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnná,
sůl,
kmín drcený,
vejce,
olej,
mléko,
droždí,
mouka hladká,
cukr krupice
Komentáře (6)