Veka

Petras namaste Kuchařka: Petras namaste

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

(2 ks cca 30 cm)
500 g hladké pšeničné mouky (lze zkombinovat i s celozrnnou pšeničnou moukou)
zarovnaná lžička cukru
vrchovatá lžička soli
1/2 kostky droždí
30 g oleje
cca 250 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažnou vodu a necháme droždí rozpustit. Poté přidáme ostatní suroviny a vytvoříme tužší hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

  2. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme placku tlustou cca 1,5 cm. Placku srolujeme do válečku, který necháme dalších 30-45 minut kynout. Těsto může být jen lehce pomoučené, jinak by se po srolování nespojilo.

  3. Troubu vyhřejeme na 220 °C, do rozpálené trouby (či nádoby v troubě) nalijeme asi 0,5 dcl vody a vložíme nakynuté veky. Pečeme asi 15 minut dozlatova.

Poznámka

Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.

http://fitblogies.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Veka

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Povedla se nám. :yes: Muži a dětem veka moc chutnala. <3 Chválím recept, již je součástí našeho jídelníčku. ;-) :yes: :yes:

    Odpovědět

  • vecaa: To jsem moc ráda a děkuji :-8.

    Odpovědět

  • vecaa vecaa

    Vynikající ... přidávám k oblíbeným :yes:

    Odpovědět

  • Evca: Uvidíte jak se povede, ať se pečení daří :-).

    Odpovědět

  • Evca Evca(neregistrovaná)

    Je sice po Silvestru,ale dnes se chystám udělat veku podle vašeho receptu.Mám asi 15 různých receptů,některé jsem vyzkoušela,ale tento mi připadá nejlepší.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Betyna: nejen fleky - mně se v troubě udělala i díra:-// (mluvím o vodě volně chrstnuté do trouby)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    taky neliju do trouby, mám na to naspodu rozpálený malý pekáček, voda po odpaření nechává fleky

    Odpovědět

  • Petras namaste Petras namaste(autorka receptu)

    Děkuji Jano, už jsem to nevydržela a vzala si kousek dnes a je moc dobrá (s kupovanou se to nedá srovnat) :). Cathleen už přes 2 roky peču pečivo v zapařené troubě, zatím žádný problém, je ale pravda, že nemám žádnou moderní troubu, možná tam by nějaký problém mohl být.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Petro, tvá veka nemá chybu a já budu hodně uvažovat, jestli na zítra nevyzkoušet. ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Do rozpálené trouby bych nikdy nic nelila, můžete ji tím poškodit.

    Odpovědět

Tématické fráze: veka recept veka recepty z veky recept na veku recept veka jak upéct veku recepty veka pečeme veku recept na veky co udělat z veky nejlepší veka top recepty veka recept z veky veka recepty veky recept recept na peceni veky jak udělat veku kynutá veka nejlepší veka recept jak se peče veka

Zapomněl/a jsem heslo