

Tradiční focaccia
Suroviny 3 porce
- 500 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- olivový olej
- sůl
- hrst černých oliv
- hrst sušených rajčat
- 400 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Jakmile těsto vykyne, dáme ho na vál, propracujeme a rozdělíme na dva či více bochánků. Pokud se těsto lepí, podsypáváme hladkou moukou. Do bochánků zapracujeme olivy, rajčata nebo je můžeme nechat jen tak.
Z každého bochánku uděláme placku, kterou polijeme olivovým olejem a posolíme. Rukama pak olej rozetřeme po celé ploše placky a promačkáme ji. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 230 stupňů. Krájíme až po vychladnutí.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tradiční focaccia
K receptu nejsou žádné komentáře.