Tradiční focaccia

Slané pečivo Doba přípravy: 35 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 35 0 názorů

Suroviny 3 porce

500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
olivový olej
sůl
hrst černých oliv
hrst sušených rajčat
400 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

  2. Jakmile těsto vykyne, dáme ho na vál, propracujeme a rozdělíme na dva či více bochánků. Pokud se těsto lepí, podsypáváme hladkou moukou. Do bochánků zapracujeme olivy, rajčata nebo je můžeme nechat jen tak.
    Z každého bochánku uděláme placku, kterou polijeme olivovým olejem a posolíme. Rukama pak olej rozetřeme po celé ploše placky a promačkáme ji. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 230 stupňů. Krájíme až po vychladnutí.

Komentáře k receptu Tradiční focaccia

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: italská fokača rozmarýnová fokača tradiční recepty domaci fokaca fokača recept fokača s rozmarýnem foccacia recept focaccia recept italská fokáča recepty fokaca s rozmarynem a olivami fokaco od ridiho fokáča s s olivami fokáča s rozmarýn fokača s olivami a rozmarýn top recepty italská fokača focáča recept na focaccia foccacia jehněčí podle ridiho tradicni recepty ,cz