

Letní dortík s kakaem a jahodami
Suroviny
- 1 balení cukrářských piškotů
- kakao
- hrnek mléka
- asi 200 g jahod
- 1 mascarpone
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.
Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.
Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.
V lednici necháme pořádně uležet.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlý a svěží dezert na sezonu jahod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Letní dortík s kakaem a jahodami
-
Ano dělám i obyčejné tiramisu i se žloutky v krému a bohatě sypané vysokoprocentním kakaen , tento dezertík má opravdu jen takový název dle podobnosti vizuální... a jahody a káva pro mě nejdou dohromady
-
V tomto receptu marně hledám základní ingredienci, aby se výrobek nemusel jmenovat kakaové piškoty s krémem, a to SILNOU ESPESSO KÁVU!!! Bez této ingredience to je jako králík na česneku bez králíka.
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny.
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.