Letní dortík s kakaem a jahodami

Suroviny

1 balení cukrářských piškotů
kakao
hrnek mléka
asi 200 g jahod
1 mascarpone
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.

  2. Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.

  3. Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.

  4. V lednici necháme pořádně uležet.

Poznámka od kuchařky

Je to rychlý a svěží dezert na sezonu jahod.

Komentáře k receptu Letní dortík s kakaem a jahodami

  • Martis Martis(autor receptu)

    Ano dělám i obyčejné tiramisu i se žloutky v krému a bohatě sypané vysokoprocentním kakaen , tento dezertík má opravdu jen takový název dle podobnosti vizuální... a jahody a káva pro mě nejdou dohromady

    Odpovědět

  • Maxmillian Maxmillian

    V tomto receptu marně hledám základní ingredienci, aby se výrobek nemusel jmenovat kakaové piškoty s krémem, a to SILNOU ESPESSO KÁVU!!! Bez této ingredience to je jako králík na česneku bez králíka. :yes:
    Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny. :-K
    Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.

    Odpovědět