Kuřecí stehýnka na paprice
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši strávníci se budou doslova oblizovat za ušima.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,96 g |
Tuky | 70,31 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 35,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí horní stehna vykostíme, kdo chce, může stáhnout i kůži. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na másle přepustíme slaninu. Na ní pak osmahneme cibuli dorůžova.
Krok 3: Maso vložíme na cibulku a necháme zatáhnout. Posypeme paprikou, posolíme a přidáme koření v čajítku. Vložíme bobkové listy a zalijeme vařící vodou, aby bylo maso skoro potopené.
Krok 4: Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Vše dusíme pod pokličkou do změknutí.
Krok 5: Smetanu naředíme trochou mléka. Přidáme hladkou mouku a rozmícháme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, omáčku přecedíme a zahustíme smetanou s mlékem a moukou.
Krok 6: Za stálého míchání omáčku ještě asi 15 minut provaříme. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 7. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
Moje poznámka
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
paprika sušená sladká,
rajče,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
voda
Komentáře (13)
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
No, ale postup je napsán pěkně, že
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...