Ředkvičková pomazánka I.
Ředkvičky patří mezi druhy zeleniny, které můžeme ze záhonu sbírat už na vrcholu jara. Štiplavé červené plody nastrouháme, spojíme s chuťově výrazným kozím sýrem a žervé, a připravíme tak lahodnou pomazánku pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 910 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,53 g |
Tuky | 40,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 272 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 5,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ředkvičky omyjeme, na hrubém struhadle nastrouháme, dáme do mísy a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Krok 2: Kozí sýr nastrouháme najemno a v misce s ředkvičkami smícháme se žervé, solí, pepřem, octem a olejem.
Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem ozdobené cibulkou a ředkvičkou.
Zveřejněno 16. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ředkvičková pomazánka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZAWv
Moje poznámka
Ředkvičková pomazánka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZAWv
Nejnovější recepty
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 50 minutami
Tzatziki
Přidáno před 4 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 16 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Dasa18 před 25 minutami
Hovězí kližka na kmíně
poirotka před 1 hodinou
Obložené kotlety
kacaba10 před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Fitulka před 2 hodinami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 2 hodinami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 3 hodinami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 3 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 4 hodinami
Suroviny:
ředkvičky,
sýr kozí,
sýr žervé,
ocet vinný,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
cibulka jarní,
ředkvičky
Komentáře (5)
Ale já co nechám vypotit tak vypiju