Ředkvičková pomazánka I.

Pomazánky Doba přípravy: 20 minut plus čas na odležení 4 názory

Pomazánky Doba přípravy: 20 minut plus čas na odležení 4 názory

Suroviny 3+

10 ředkviček
50 g kozího sýra
1 balení (80 g)  Boni žervé
1 PL vinného octa
1 PL olivového oleje
sůl
pepř
jarní cibulka na zdobení
1 ředkvička na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky omyjeme, na hrubém struhadle nastrouháme, dáme do mísy a vymačkáme přebytečnou vodu.

  2. Kozí sýr nastrouháme najemno a v misce s ředkvičkami smícháme se žervé, solí, pepřem, octem a olejem.

  3. Podávala jsem na bezlepkovém chlebu a pro hosty i na klasickém, ale samozřejmě se dá použít třeba veka a udělat chlebíčky.

Komentáře k receptu Ředkvičková pomazánka I.

  • Eja57: :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    tejaja: no, máš pravdu, ALE pokud nevymackas tak musíš použít hned, jinak se vypoti do pomazánky. Nedávno jsme o tom debatovaly u jiného receptu od Milady na jarní bramborový salát právě s ředkvičkami, kuchticka ho nechala přes noc v lednici a nedopadlo to dobře....
    Ale já co nechám vypotit tak vypiju:-D

    Odpovědět

  • tejaja: Omlouvám se, ale třeba proto, že to bylo takto napsané v jednom receptu od Alberta (duben 2021) :-D. Asi jsem to měla uvést jako zdroj, za to se omlouvám....:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Prosím, prečo vymačkávať redkvičky? Ja už začínam byť na to vymačkávanie a potenie zeleniny alergická. Prepáč, ale skutočne, prečo?

    Odpovědět