Vepřová panenka se slaninou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 35-40 minut 4+ Vepřové maso 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

350 g vepřové panenky
6 plátků anglické slaniny
2 lžičky dijon hořčice
2 lžičky třtinového cukru
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kostka masoxu 
hrnek vody
sůl
pepř
1 PL slunečnicového oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí. Následně obalíme v cukru. Plátky slaniny přes panenku (viz. obrázek).

  2. Cibulku nakrájíme na proužky (nebo kostky dle vlastní libosti), česnek velmi nadrobno. Do pekáčku či zapékací misky dáme olej, cibulku, česnek a rozdrobenou kostku masoxu. Slanina pustí tuk, takže oleje není potřeba více. Na vše položíme zabalenou panenku a podlijeme vodou.

  3. Přiklopíme alobalem, aby se maso nevysušovalo a pečeme při 220°C cca 5-7 minut, maso otočíme a pokračujme v pečení dalších 5 minut, sundáme alobal a necháme maso trochu získat "barvičku", dle tloušťky masa asi dalších 5 minut. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale určitě se dají přidat brambory nebo rýže podle libosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 783 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka se slaninou

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: njn, tak aspoň je změna, ne?:-D kuřecímu bujonu zdá se odzvonilo :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Masox...:-(( a ještě celá kostka :-((

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo