Cuketová koruna - francouzský zapečený dort

Těstoviny Doba přípravy: 45 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 1 názor

Těstoviny Doba přípravy: 45 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 1 názor

Suroviny 5 porcí

2-3 velké cukety
3 sáčky rýže
3-4 vajíčka
100 gramů strouhaného eidamu či chedaru dle vlastní chuti
400 gramů salámu Junior (nastrouhat) a nebo směs mletého masa, opět dle vlastních preferencí
2 lžičky soli
špetka pepře
Nástroje:
dortová forma
malá mistička pro umístění do formy

Postup přípravy receptu

  1. Do dortové formy doprostřed umístíme malou mističku dnem vzhůru.
    Cukety nakrájíme na tenké podélné plátky a osmahneme na pánvi z obou stran tak, aby byly měkké a daly se co nejvíce ohýbat.
    Plátky poté umístíme do formy směrem od středu misky ven přes okraj formy.
    Dáme uvařit rýži dle návodu na krabici.

  2. Rýži vysypeme do misky, smícháme s vajíčky a sýrem.
    Junior salám nebo mleté maso osmahneme na pánvi a dochutíme solí a pepřem.
    Polovinu rýže lžícemi vyskládáme na dno dortové formy.
    Další vrstvu dáme osmahnutý salám či mleté maso.
    Druhou polovinu rýže vyskládáme do poslední vrstvy.
    Vše zaklopíme přečnívající cuketou, aby se střed dortu uzavřel.

  3. Takto celé dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu 25 minut.

  4. Jakmile je vše propečené, vyndáme z trouby, formu přiklopíme tácem či větším talířem a překlopíme.
    Uprostřed mističku ponecháme a dáme do ní například kečup nebo česnekový dresing.

Poznámka od kuchařky

Pokrm můžete podávat jako hlavní chod, ať už teplý, nebo studený z lednice, je velmi lehký, ale zároveň zasytí jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu Cuketová koruna - francouzský zapečený dort