Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,36 g |
| Tuky | 15,37 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 6,21 g |
| Sůl | 15,42 g |
| Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Cuketu nastrouháme z 2/3 na velkých slzách, zbytek na malých.
Bagety překrojíme podélně na půl (jako bychom je chtěli naplnit) a pak podélně na tři pruhy, potom příčně na kostičky.
Vysypeme do mísy. Přidáme vejce, sůl a zamícháme. Teď můžeme vmíchat špaldovou mouku. Hrubou moku přisypáváme po troškách, až se nám zdá těsto dostatečně husté. Necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím připravíme mouku na obalení, misku na vařené knedlíčky, tác na syrové knedlíčky s trochou mouky a něco na vyndávání hotových knedlíčků. Já mám takovou lopatku z umělé hmoty s vyřezanými otvory, úžasná věc, najednou vyndám spoustu právě vařeného. Nyní opět zkontrolujeme hustotu těsta a podle toho přidáme hrubou mouku. Těsto nesmí být příliš tuhé. Namočenými prsty vyndáváme kousky těsta, tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a skládáme na tác s moukou, aby se nepřilepily. Je lepší připravit všechny (dva tácy) a pak je dát do vroucí vody, aby se všechny vařily stejně dlouho. Hotové jsou za 15-20 min od začátku varu. Krok 3: Příloha vhodná téměř ke všemu, i jako knedlíky s vajíčkem. Dají se zmrazit a použít při další příležitosti. Také lze dát o bagetku víc a dát méně mouky.
Zveřejněno 22. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-cuketové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP9r
Moje poznámka
Bramborovo-cuketové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP9r
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 6 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 25 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
bageta,
mouka špaldová celozrnná,
mouka hrubá,
sůl
Komentáře (1)