Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Princezky mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 12. 2019 00:05

Suroviny

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 708 kJ / 6 861 kcal
Bílkoviny73,90 g
Tuky445,65 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 50 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy628,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto princezky pekla moje zlatá babička, snad shora vidí, že tradice pokračuje. Ona používala do krému mletou zrnkovou kávu a přidávala žloutek od domácích slepic. Já se bojím salmonelózy, tak žloutek nedávám a místo zrnkové dávám rozpustnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Odeta Wollmanova

20. 12. 2019 22:45

Kupované Princezky mi nikdy nechutnaly, byly moc suché a drobivé. Kávový krém dávám do ořechových dortiček, mám nějaký opačný postup, kdy se žloutky ušlehají s cukrem v páře a máslo a příchuti se přidají po odstavení z hrnce a zchladnutí. Ale jako většina dětí, které chodily na ZDŠ v 80 letech jsem dostávala na výlety tatranku a chutnala mi. Jako paní janky3 jsem si pasení zvířat neužila, naše ovce a koza měly velký výběh, zato jsem si užila běhání, když ty potvory občas utekly. Tyto domácí Princezky by mi chutnaly.:yes:

magdalenka magdalenka

20. 12. 2019 17:18

Minuly tyzden som si kupila Princezky! Netusila som, ze sa este vyrabaju. Chutili ako tie z detskych cias. Chrumala som, ani Kunerol mi nevadil, zrazu som bola zas dieta... :-8

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 12. 2019 11:29

janky3: myslím si,že ty horší se jmenovaly Romance,ty mi taky moc nechutnaly,lepší byly Princezky;-)

janky3 janky3

20. 12. 2019 10:44

yanull: Jóóó, máte pravdu! Vidím je, jako bych je měla před sebou. Ta vidlička mně to připomněla. Byl tam vytlačený nápis uprostřed a kolem byly ty "ďůlečky". To byly ty horší, ale když jsem byla dítě, moc sladkého jsem nedostávala, tak mně i chutnaly. Ale zpětně si vybavuji chuť a cítím z toho těsta prášek do pečiva a ještě nějakou pachuť. Od mala jsem cokoli slepeného rozebrala, snědla nejdříve tu suchou stranu, pak jsem zuby stáhla ten kunerolový rádoby krém a snědla tu druhou suchou stranu. Takhle jsem to dělala i s oplatkami. Na školní výlety byla vždy stejná svačina. Chleba s máslem a suchým salámem a TATRANKA! Bylo to fakt jen na ty výlety, jak suchý salám, tak tatranka. A ještě tříkorunu, modrou. U babičky od těch princezek jsme občas dostali cucavý špalek, když jsme to moc nepřeháněli, vydržel nám klidně i 10 dnů. Odporná mejdlíčka jsme si kupovali sami, neboť jsem byla velmi šetrná a vždy při sobě nějaké drobné měla. Ponejvíc od tety, tátovy sestry. I sladkosti. Ty jsme pak částečně měnili za chvilku pasení krávy, poslední soukromé, a hus, kdy jsme mohli držet proutek. Jaká to slast pro děti z města! A jak nám chutnali suché brambory, uvařené pro prasata u sousedů v pařáku. Vzala nás tam jejich dcera. Brát prasatům brambory měla zakázáno, přesto když měla hlad, odskočila si k pařáku. Tajně. A my s ní. Z vesnického života jsem byla okouzlená.:-D

yanull yanull

20. 12. 2019 08:41

janky3: Na těch princezkách si pamatuji dírky jako by od vidličky, na lineckém jsou jiné a jinak je to vše, jak píšeš. Babičky se prolínají stále našimi životy a to je určitě moc hezké ;-):yes:

janky3 janky3

20. 12. 2019 04:02

yanull: S dírkami dělám linecké, marmeláda z něho dírkou neuteče. Ale princezky se jmenují podle tvaru a určitě je dělala i prababička a její matka... Takže recept stařičký. Babička na ozdobu krůpla trochu čokolády a položila na ni půl ořechu. Já to dodržovala také, i tu domácí čokoládu na ozdobu z mléka škrobu, kakaa 100% tuku,cukru- ve vodní lázni. Ale 100% tu už léta letoucí nepoužívám. Ale kávový krém do princezek patří. Zkoušela jsem namazat pár princezek jinými krémy, ale zdaleka to nebylo ono. Vzpomínám, že když jsem byla školačka, dělali dva druhy princezek. Jedny byl tvrdé nahnědlé, ale určitě ne od kakaa, naplněné jalovým krémem s kunerolem (nebo čím), bez přítomnosti jakékoli chuti. Druhé byly o moc lepší, menší, polévané čokoládou a uvnitř byl kávový krém, sice také z kunerolu, ale náznak kávové chuti tam byl. Ten druhý výrobek se prodával v cukrárně jako moučník. Ten první v sámošce v regálu, zabalený v celofánu.

yanull yanull

18. 12. 2019 07:13

Tyto sušenky si dobře pamatuji, chutnaly mi. Byly bez polevy a shora na nich byly dírky. Dovolím si přidat malé rady. Aby se těsto dobře spojilo, pomáhám si rumem ;-). Do čokolády na polevu dám trošku stolního oleje, leskne se. Na plnění používám zdobičku na dorty, krém stříknu doprostřed a když přimáčknu vrchní díl, rozvrství se po celé ploše a ještě to pěkně ze stran vypadá. Nejprve slepuji, dám do chladu a pak teprve po částech zdobím. Vajíčka mám domácí, ale kdo má obavy ze salmonely, může žloutek nahradit vaječným koňakem. ;-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí princezky oplatky princezky recept princezky krem bramborové princezky recept na pryncezky

Suroviny: mouka hladká, sádlo, máslo, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, káva rozpustná, voda, čokoláda na vaření, máslo, mandle,

TopRecepty.cz

Princezky mojí babičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L41j