Bublanina vláčná
Snad nejpečenějším moučníkem v našich domácnostech jsou bublaniny. Přípravu těsta zvládne i začátečník a výsledek je pokaždé velmi chutný. Olejové těsto stačí doplnit kousky ovoce, které máte zrovna na zahrádce nebo doma v zásobě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 747 kJ / 4 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,86 g |
| Tuky | 210,37 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 427 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 515,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
Krok 2: Do pěny pomalu zašleháme olej, poté přilijeme i mléko.
Krok 3: Přimícháme mouku a kypřicí prášek. Na povrch narovnáme ovoce.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 minut, každá trouba peče jinak.
Zveřejněno 19. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NZy
Moje poznámka
Bublanina vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NZy
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
ovoce
Komentáře (1)