Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ty nejlepší langoše

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nell.kalinska nell.kalinska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Snad žádnou pouť, či jarmark, si nedovedeme představit bez langošů z kynutého těsta. Smaženou dobrotu můžete připravit v pohodlí vašeho domova a obložit tím, co máte rádi. Neprůstřelnou klasikou je však kombinace sýru, česneku a kečupu.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 103 kJ /
2 176 kcal
Bílkoviny78,93 g
Tuky31,77 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,51 g
Sacharidy385,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce ohřejeme mléko, aby bylo vlažné (ale ne horké). Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžičku mouky. Necháme vzejít kvásek (zhruba 10 minut). Krok 2: V míse smícháme mouku, sůl, vejce a zakysanou smetanu. Přidáme kvásek. Těsto propracujeme v robotu či ručně. Krok 3: Těsto dáme kynout na hodinu do tepla a nebo do lednice do druhého dne. Záleží kdy chceme langoše jíst. Krok 4: Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky a z nich vyválíme tenké placky. Krok 5: Langoše smažíme v menší vrstvě oleje. Krok 6: Hotové langoše odkládáme na talíř s papírovým ubrouskem. Poté obložíme dle chuti.

TIP: Časté chyby při přípravě langošů

Zveřejněno 28. 11. 2023

Poznámka autorky nell.kalinska

Langoše mohou kynout v lednici až do druhého dne, nebo hodinu v teple k přípravě ihned. Nejraději je máme s česnekem, sýrem a zakysanou smetanou či kečupem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ty nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMm1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ty nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Langoš si na pouti prostě vždycky musím dát, bez nich to není ono. :-) zajímavá je kombinace s medvědím česnekem.

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, smetana zakysaná, sůl, cukr, droždí čerstvé, česnek, kečup sladký, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu