Vepřová plec po znojemsku
Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či knedlíkem. Je to skvělý tip na víkendový oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 027 kJ / 1 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,11 g |
Tuky | 117,23 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 8,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme. Špek a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po krajích nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, plátky masa po obou stranách osmahneme a odložíme stranou.
Krok 4: Do výpeku dáme špek, cibuli a restujeme do zhnědnutí cibule. Přidáme osmahnuté maso a přilijeme vývar tak, aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 5: Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku. Sádlo rozehřejeme v pánvi a přidáme do něj stejné množství mouky. Za stálého míchání smažíme, dokud není jíška tmavá.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky, tmavou jíšku a ještě asi 10 minut provaříme.
Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 7. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Moje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 11 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 6 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 7 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 8 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 9 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 10 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 10 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 12 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
sádlo,
špek,
vývar masový,
okurky sterilované,
mouka hladká
Komentáře (3)