Vepřová plec na slanině

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 30 min v tlakovém hrnci PT0H30M 2-3 porce Vepřové maso 8 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

400-500 g vepřové plece v celku
1 větší cibule
120 g slaniny
sůl
pepř
kmín
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec v celku si osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu a předsmažíme si ji. Přidáme nakrájenou cibuli a základ smažíme dohněda.

  2. Na tomto základě ze všech stran opečeme plec ze všech stran. Zalijeme cca 3 dcl vody a v tlakovém hrnci dusíme 25-30 minut. Pak maso vyndáme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.

  3. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a pořádně provaříme. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na slanině

  • elfik1956 elfik1956(neregistrovaný)

    mocinky ňamka:-*:yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jani - rychlé a móóóc dobré :-D:yes:i přes slaninu a cibuli vynikne chuť masa:-p někdy méně je nakonec více:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Není nad pořádný kus masa :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tohle je moc rychlá dobrota:-p+6:yes:Někdy přidávám i hříbky a vždy si pochutnáme:-p:yes:

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Taky se mě to moc líbí a určitě je masíčko pěkně šťavnatý.

    Odpovědět

  • petranovakova petranovakova

    vypadá to moc pěkně....přidávám bodík;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    ;-):-*...+1

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ač po obědě, hned bych si dala..ta slaninka tam..hmmmm:-8:-p:yes::-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo