Vepřová plec na slanině

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 30 min v tlakovém hrnci PT0H30M 2-3 porce Vepřové maso 12 názorů

512

Suroviny

400-500 g vepřové plece v celku
1 větší cibule
120 g slaniny
sůl
pepř
kmín
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec v celku si osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu a předsmažíme si ji. Přidáme nakrájenou cibuli a základ smažíme dohněda.

  2. Na tomto základě ze všech stran opečeme plec. Zalijeme cca 3 dcl vody a v tlakovém hrnci dusíme 25-30 minut. Pak maso vyndáme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.

  3. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a pořádně provaříme. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 246 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na slanině

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo