Smetanové langoše s nivou

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g zakysané smetany
1 menší vejce
cca půl hrnku mléka
lžička jedlé sody
sůl
olej na smažení
----
bílý hustý jogurt
strouhaná niva podle chuti
utřený česnek podle chuti
sůl (opatrně)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce smícháme se smetanou. Do mouky přidáme sůl a sodu. Přidáme smetanu a mléko přidáváme postupně. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.

  2. Lžíci odebíráme kousky (je-li třeba podsypeme), uděláme bochánek a roztlačíme na placku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek.

  3. Jogurt smícháme se sýrem, česnekem a dochutíme. Langoše potíráme připravenou jogurtovou směsí a můžeme posypat strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 817 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové langoše s nivou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Johanka128: Pretože takto sa maďarské langoše robia. :-) Potrú sa olejom s trochou vody (takže nie len vodou) a cesnakom a jedia sa buď takto alebo na ne dáš ešte podľa chuti strúhaný syr, tatarku, kečup...Langoš musí byť veľký, v strede tenučký a na pokrajoch hrubší, to je tým, ako sa cesto rukami vyťahuje do kruhu. ;-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Jaromira18: Proč vodou?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Také je peču, jsou moc dobré, ale mažu je trochou vody s olejem a česnekem. Příště to obložím také tak, musí to být vynikající.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo