Smetanové langoše s nivou

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g zakysané smetany
1 menší vejce
cca půl hrnku mléka
lžička jedlé sody
sůl
olej na smažení
----
bílý hustý jogurt
strouhaná niva podle chuti
utřený česnek podle chuti
sůl (opatrně)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce smícháme se smetanou. Do mouky přidáme sůl a sodu. Přidáme smetanu a mléko přidáváme postupně. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.

  2. Lžíci odebíráme kousky (je-li třeba podsypeme), uděláme bochánek a roztlačíme na placku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek.

  3. Jogurt smícháme se sýrem, česnekem a dochutíme. Langoše potíráme připravenou jogurtovou směsí a můžeme posypat strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 827 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové langoše s nivou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Johanka128: Pretože takto sa maďarské langoše robia. :-) Potrú sa olejom s trochou vody (takže nie len vodou) a cesnakom a jedia sa buď takto alebo na ne dáš ešte podľa chuti strúhaný syr, tatarku, kečup...Langoš musí byť veľký, v strede tenučký a na pokrajoch hrubší, to je tým, ako sa cesto rukami vyťahuje do kruhu. ;-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Jaromira18: Proč vodou?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Také je peču, jsou moc dobré, ale mažu je trochou vody s olejem a česnekem. Příště to obložím také tak, musí to být vynikající.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo