Šťavnatý králík
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro slavnostní oběd nebo večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 085 kJ / 1 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,59 g |
| Tuky | 155,90 g |
| Vláknina | 25,42 g |
| Cholesterol | 139 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 40,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.
Krok 2: Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.
Krok 3: Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.
Krok 4: Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Moje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
cibule,
česnek,
sůl,
vývar masový,
sádlo,
mouka hladká,
máslo,
dýně hokkaido,
cuketa,
cibule,
žampióny,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (3)