Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté řízky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohunka.T Bohunka.T

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 774 kJ /
1 141 kcal
Bílkoviny18,24 g
Tuky117,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy2,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do pekáčku. Krok 2: Svaříme si vodu s bujonem a máslem, vylijeme na řízky a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 30-40 minut, aby se nám tekutina vypekla a zbyla jen šťáva na polití, během pečení stačí plátky jednou otočit. Podáváme s kaší nebo brambory.

Zveřejněno 10. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAM7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAM7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Výborné, také tak někdy dělám :-K

Tyhle řízky znám a jsou výýýborné. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Vůbec nejsou mastné. Sosík je :-p :yes: :yes:

Šťavnaté řízky jsem vyzkoušela.Nejsou tak křupavé jako smažené,což vůbec(aspoň mně ani strávníkům)nevadí.Jsou jemné a velmi chutné.Zařazuju si do svých receptů:yes::yes::yes:

Nadja:Ano přesně jak je psáno dává se ještě 500ml vody tak to mastné není,dává se i ta 1 kostka bujonu z této šťávy je pak výborný sos na polití brambor:-pkdyž jsem tento recept zkoušela tak jsem se toho taky trochu bála,že to bude i rozmáčené,ale fak rozmočené nejsou.:yes:samozřejmě se může dát i másla míň nic se tím nezkazí.Dá se také použít různé maso kuřecí prsa,kotleta....

:-? půl kostičky másla = 125 g másla :-? - není to moc mastné ?
a 1 hovězí bujon je asi 1 kostka bujonu ?

Tématické fráze:
štavnaté řízky, šťavnaté vepřové řízky, štavnatý řízek, štavnaté řízky z trouby, řízky z vepřové pečeně, řízky z trouby šťavnaté křupavé a bez smažení, řízky z kotlety, šťavnatý vepřový řízek, smažené řízky z kotlety, jak udělat šťavnaté řízky, smažený řízek z kotlety, jak pect řízky, stavnaty rizek z trouby, doba pečení řízků, jak dlouho péct řízky, šťavnaté vepřové řízky z trouby, šťavnaté řízky z kotlety, pečeme řízky, jak dlouho pect rizek, štavnaté řízky v troubě

Suroviny:
kýta vepřová, bujón hovězí, voda, máslo, vejce, strouhanka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu