Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 809 kJ / 1 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,64 g |
Tuky | 26,53 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 829 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 203,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.
Krok 2: Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se dvěma vejci. Poté postupně nalijte mléko a mouku a vypracujte v těsto klasické palačinkové konzistence. Pokud budete dělat palačinky naslano, přidejte taky špetku soli. Mléka dejte nejdříve méně a až v případě potřeby dolaďte zbylým množstvím – každá mouka totiž pohlcuje vodu jinak.
Krok 3: Smažte v dobře rozpálené pánvi (v kvalitní pánvi to jde i zcela bez tuku).
Zveřejněno 1. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Moje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 8 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Suroviny:
špenát,
mouka žitná,
mouka špaldová hrubá,
vejce,
mléko,
sůl
Komentáře (2)