Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se dokonale doplňuje se sušenkami a máslovou drobenkou s mandlemi.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 523 kJ / 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,27 g |
Tuky | 38,12 g |
Vláknina | 5,41 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 112,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme rozdrobené sušenky.
Krok 2: Rebarboru očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme ji s třtinovým cukrem, skořicí, brusinkami a mandlemi, a nasypeme na sušenkové drobky.
Krok 3: Z másla, cukru a mouky zpracujeme ručně drobenku a nasypeme na rebarboru.
Krok 4: Navrch položíme po lžičce másla a pečeme v troubě na 160 °C, dokud povrch nezezlátne (cca 30 minut). Podáváme horké i vychlazené, samotné nebo s kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 20. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAx7
Moje poznámka
Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAx7
Nejnovější recepty
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 5 hodinami
Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno 8. 11. 2024 14:49
Bramborové „kotlety“
Přidáno 8. 11. 2024 12:00
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčná ořechovo-jablečná buchta
ANNA8 před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s lahůdkovým droždím
Marjanka před 1 hodinou
Hruškové muffiny s kakaem
Iwana666 před 3 hodinami
Dýňový perník s rumovou polevou
Iwana666 před 3 hodinami
Jednoduchá mramorová bábovka
Litauska.R před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
Petulice před 4 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Miru17 před 5 hodinami
Chop Suey
Jiri_Vavra před 5 hodinami
Kořeněné krevety smažené na másle
Hanes před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Japin před 5 hodinami
Tématické fráze:
jahodovo rebarborový crumble,
apple crumble recept,
co udělat s rebarborou,
rebarborový crumble,
chutney z rebarborou,
chutney z rebarbory a meruněk,
jahodovo-rebarborový crumble,
kotlety s rebarborou,
crumble recept,
recepty s rebarborou,
recept rebarbora,
jak se dělá crumble,
co s rebarborou,
brusinkové chutney recept,
crumble se sušenkovou drobenkou,
crumble sušenková drobenka,
aaple crumble,
apple crumble recpet,
recepty na zapekacich mistickach,
hruska s brusinkami a mandlemi
Suroviny:
rebarbora,
brusinky,
skořice,
mandle plátkové,
cukr třtinový,
máslo,
sušenky,
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá
Komentáře (24)