

Kuřecí játra zapečená na bramboráku
Suroviny 4 porce
- 500 gr kuřecích jater
- 6 větších brambor
- 3 vejce
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- koření Adžika na játra
- citronová šťáva ( trošku )
- strouhanka
- sádlo nebo máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu
Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou, mouku nedáváme.
Vymažeme si důkladně pekáč máslem nebo sádlem. Na dno dáme bramborákové těsto, jemně posypeme kořením Adžika.Na těsto poklademe kuřecí játra, posypeme kořením Adžika a dáme přikryté péct do trouby.
Po 40 minutách odkryjeme, játra pokapeme citronovou šťávou a dopečeme do růžova.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť !
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí játra zapečená na bramboráku
-
Chlape ty si ale papkáš