Provensálská vepřová kýta

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
(může být i plec)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
2 lžíce provensálského koření
olej
sůl
100 ml smetany
8 stroužků česneku
1 lžička cukru
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Zasypeme provensálským kořením, (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy, (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, pocukrujeme.

  3. Přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 842 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálská vepřová kýta

  • klarence klarence

    Vyzkoušeno, výborné , chutnalo :yes::-D

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Co myslíte, kuchařinky, budou k tomu dobré těstoviny?

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • chocolate chocolate

    Podruhe chvalim, bylo to opet luxusni. O stavu s testovinami probihal zdarily vymenny obchod (necham ti tu pulku Milky..).
    Isindy rulez:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Zrovna tu mam bezprizorni kousek kyty, dekuji za inspiraci.

    Odpovědět

  • torrnator torrnator

    Omlouvám se ,ale tento recept se nějak nepoved.Musel jsem ho hodně chuťově uprvit.:-(:no:

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Výbornééé i bez smetany :yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: děkuji moc :-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Ivo :-K, jedním slovem výtečné :-*:yes:. Manžel řekl, že je to pochoutka :-D. Přidávám Ti +18 a fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    :-K:yes:Použila jsem panenku,

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    jabl.ko: děkuji za komentář i fotku, máte to moc hezké :)

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko

    Dneska jsem tenhle recept dělala k obědu. Naprosto skvělé :yes::yes: Maso jsem nechala na plátky, rajčata jsem měla zavařená vlastní výroby a jako přílohu jsem uvařila rýži. Bylo to moc dobré! :-p:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Právě jsme dojedli, výborný recept, doporučuji:yes: a dávám bodík.
    Celé jsem to vařila v papiňáku, maso bylo krásně měkké.Hezkou neděli:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Martina U.: děkuji moc, opravdu mám radost, že chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

  • Martina U. Martina U.

    Hledala jsem něco rychlého z vepřové kýty a vybrala jsem tento recept. Konzervovaná rajčata jsem nahradila spařenými a oloupanými čerstvými a provensálským kořením jsem také nešetřila (u nás je oblíbené). A moc jsme si pochutnali :yes: +12

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová kýta recepty pro začátečníky vepřová kýta recepty veprova kyta vepřové po provensálsku vepřová kýta recept rychlý recept z vepřové kýty recepty z vepřové kýty kyta recept kýta recept vepřová kýta rychle recept vepřová kýta provensalske veprove veprova kýta rychle recept z veprove kyty recepty z kýty kýta recepty vepřová kýta na rajčatech výborné recepty z vepřové kýty vepřová kýta top recepty recepty veprova kyta

Zapomněl/a jsem heslo