Provensálská vepřová kýta

Vepřové maso Doba přípravy: 55 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 26 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 55 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 26 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřové kýty
(může být i plec)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
2 lžíce provensálského koření
olej
sůl
100 ml smetany
8 stroužků česneku
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Zasypeme provensálským kořením, (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy, (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, pocukrujeme.

  3. Přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu Provensálská vepřová kýta

  • Chantelle Chantelle

    Diky za inspiraci. Delala jsem ze sparenych a oloupanych rajcat a dala asi dve lzice domaciho kecupu. Cukr jsem nedala. Po hodine duseni jsem ochutnala a chut super. Naredila jsem a trochu zahustila. Dala jsem trochu zakysky a trochu normal smetany. Vubec nebylo treba cimkoliv dochucovat. Manzelovi chutnalo moc. Diky :yes:

    Odpovědět

  • klarence klarence

    Vyzkoušeno, výborné , chutnalo :yes::-D

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Co myslíte, kuchařinky, budou k tomu dobré těstoviny?

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • chocolate chocolate

    Podruhe chvalim, bylo to opet luxusni. O stavu s testovinami probihal zdarily vymenny obchod (necham ti tu pulku Milky..).
    Isindy rulez:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Zrovna tu mam bezprizorni kousek kyty, dekuji za inspiraci.

    Odpovědět

  • torrnator torrnator

    Omlouvám se ,ale tento recept se nějak nepoved.Musel jsem ho hodně chuťově uprvit.:-(:no:

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Výbornééé i bez smetany :yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy (autorka receptu)

    Tereza Blazkova: děkuji moc :-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Ivo :-K, jedním slovem výtečné :-*:yes:. Manžel řekl, že je to pochoutka :-D. Přidávám Ti +18 a fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    :-K:yes:Použila jsem panenku,

    Odpovědět

  • isindy isindy (autorka receptu)

    jabl.ko: děkuji za komentář i fotku, máte to moc hezké :)

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko

    Dneska jsem tenhle recept dělala k obědu. Naprosto skvělé :yes::yes: Maso jsem nechala na plátky, rajčata jsem měla zavařená vlastní výroby a jako přílohu jsem uvařila rýži. Bylo to moc dobré! :-p:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Právě jsme dojedli, výborný recept, doporučuji:yes: a dávám bodík.
    Celé jsem to vařila v papiňáku, maso bylo krásně měkké.Hezkou neděli:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy (autorka receptu)

    Martina U.: děkuji moc, opravdu mám radost, že chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová kýta recepty veprova kyta vepřová kýta recept vepřová kýta recepty pro začátečníky vepřové po provensálsku recepty z vepřové kýty rychlý recept z vepřové kýty kyta recept recept vepřová kýta recept z veprove kyty kýta kyta vepřová recepty recept vepřová kýta rychle veprova kýta rychle provensalske veprove kýta recepty recepty veprova kyta recept na vepřovou kýtu vepřová kýta top recepty recepty z kýty