Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 744 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,65 g |
Tuky | 28,20 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 29,13 g |
Postup přípravy
Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme. Krok 2: Koleno opláchneme a vykostíme (kosti necháme na vývar).
Kůži ostrým nožem nařízneme a maso naporcujeme. Krok 3: Porce masa dáme do mísy s marinádou a nejlépe rukama maso v marinádě důkladně promneme. Mísu uzavřeme víkem a uložíme ji přes noc do lednice. Krok 4: Druhý den dáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH) maso i s marinádou a přidáme vývar. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na High a pomalíme 3,5 hodiny. Krok 5: Mezitím si očistíme kapustičky, překrájíme je na půlky a dáme je do osolené vroucí vody vařit na 3 minuty.
Poté je scedíme a prudce zchladíme. Pár lístků obereme a odložíme stranou. Krok 6: Půl hodiny před koncem doby vaření přidáme do PH k masu kapustičky, podle potřeby přisolíme a jídlo dovaříme. Krok 7: Podáváme s vařenými brambory a posypeme lístky kapustiček.
Zveřejněno 10. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno v pikantní marinádě s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2yy
Moje poznámka
Vepřové koleno v pikantní marinádě s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2yy
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 1 hodinou
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 5 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kovbojské fazole
Ry1bka před 38 minutami
Žampiony s cuketou
Petulice před 1 hodinou
Žampiónová polévka
SarkaMG před 1 hodinou
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 2 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 2 hodinami
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 2 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 2 hodinami
Řecká musaka
ceslo před 2 hodinami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 3 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
pivo černé,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli sladká,
hořčice plnotučná,
česnek granulovaný,
koření,
cibule,
vývar masový,
kapusta,
sůl
Komentáře (3)