

Koleno v kapustě
Doba přípravy: do hodinky 4 porce Vepřové maso 3 názory
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- 1 menší kapusta
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- kmín
- 1 lžička papriky mleté
- 5 kuliček zeleného pepře
- špetka šafránu
- 1 lžička kari
- sůl
- olej
- 1/2 Masoxu
Postup přípravy receptu
Koleno si vykostíme , maso nakrájíme na kousky a zbylé kosti uvaříme.
Maso dáme na orestovanou cibuli v oleji, dusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina skoro vyvaří, přidáme zelený pepř, papriku, šafrán, kari, osolíme, dáme kmín, zalijeme vývarem z kostí kolena, které jsme si uvařili. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou kapustu, zalijeme zase vývarem a dusíme do změknutí masa, dosolíme. Můžeme i zahustit, ale není moc potřeba, zahustí to kapusta.
Poznámka
Ještě mě stále drží improvizace, to bylo u nás k obědu s brambůrkama a šmákli jsme si velice.
Vývar z kostí kolene, který zbyl jsem použila na kroupovou polévku a tak nic z kolena nepřišlo na zmar.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 518 kuchařů a kuchařek