

Koleno v kapustě
Suroviny 4 porce
- 1 větší vepřové koleno
- 2 cibule
- 1/2 větší kapusty
- 5 kuliček zeleného pepře
- špetka šafránu
- 2 lžičky kmínu
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička rozmarýnu
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Koleno si vykostíme, nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibuli, kterou jsme před tím orestovali na oleji a přidáme kmín, sůl, špetku šafránu, pepře, rozmarýn, zalijeme troškou vody a dusíme.
Kapustu si nakrájíme jako zelí, dáme povařit do slané vody, scedíme(vývar si necháme) a v polovině dušení masa kapustu přidáme a dusíme společně do měkka a podléváme vývarem z kapusty.
Pokrm je dost hustý a kdo chce může zahustit jíškou-já nezahušťovala, je-li třeba dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Další můj výmysl, který není vůbec drahý a splní vám požadované chutě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koleno v kapustě
-
Mno, to je taky dílo teda. Proč rýže a proboha proč šafrán?
-
Jasně, taky to tak jde, dusit kapustu rovnou, ale tím povařením máte bezvadnej kapustovej vývar na zalévání. U nás totiž musí mít všechno dobrou šťávičku a nic nesmí být nijak suchý, až na pár jídel, která jsou dobrá bez šťávy. To tak funguje u nás, jinak si to samozřejmně každý udělá sám, jak chce-je to takový recept,návod, jak levněji a dobře uvařit.
-
Jééééžiši, je noc, co blázníte, vy trýznitelky
-
Magdalenko-určitě
já taky tak
-
Také koukám, že bych si to brzy udělala
Bodík
-
Ja by som tú pokrájanú kapustu - kel - pridala rovno k polomäkkému mäsu. Ušetrím jednu nádobu, nie?
-
Bibi,fotečky jsou moc inspirativní
..že by zítra?
-
Rebeko, to si poručila moje drahá polovička
on by rýži jedl úplně ke všemu, já měla knedlíky a prima jsou i brambory-bohužel jsem nafotila ten jeho ulítlej talíř, ale moc mu chutnalo
-
to vypadá hoooodně dobře,až na tu přílohu
je to fakt rýže?Jak to k tomu chutná?