Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

h4ever Kuchař: h4ever

Doba přípravy: hodinu 1 velká porce Pizzy 12 názorů

Suroviny

200 g hl. mouky (příp. mouky na pizzu)
1/3 kostky droždí (~14g; kostka má 42,5 g)
1 lžička cukru (do droždí)
50 ml oleje
50 ml vody (+1-2 lžíce)
1/2 lžičky soli
3 žampiony
5 lžiček černých oliv
2 lžičky zelených oliv
4 malá rajčátka cherry, sladká
2 lžičky protlaku
hodně kečupu
hodně oregána
méně bazalky
2 špetky pepře
65 g sýru mozarella (není nutný)
1/4 stroužku česneku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem. Až je tekuté, tak je smícháme s moukou, olejem, vodou a solí a vypracujeme těsto.

  2. Pokud těsto nedrží, tak přidejte ještě 1-2 lžíce vody. Necháme asi 15 minut odpočinout.

  3. Mezitím připravíme náplň: dvě lžičky rajského protlaku, dostatek kečupu, špetka soli, dvě špetky pepře. Přidáme hodně oregana, poloviční porci bazalky, čtvrtku česneku.

  4. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a oba vyválíme na vále na dvě co nejtenčí placky. Těsto se trochu smrskává, tak ho otáčím, ale nespěchám. Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme. Pokud je placka ještě příliš malá, tak ji ještě trochu rozválíme. Po upečení bude mít placka tloušťku 9-10 mm.

  5. Placku potřeme náplní. Nakrájíme žampióny a pokryjeme placku. Rajčata cherry a olivy nakrájíme na polovinu a dekorujeme.

  6. Dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C na 21 minut (během té doby troubu neotvírejte). Pokud chcete přidat sýr, tak vyndejte plech po 18 minutách. Vypněte troubu. Na struhadle s velkými oky nastrouhám sýr mozarella, posypu a nechám 4 minuty dopéct.

Poznámka

Pokud nemáte černé olivy, ale jen zelené, tak dejte 4 lžičky. Chutná úplně jako profesionální pizza z pizzérie. Pokud nemáte černé olivy a sýr, tak se dá posypat houbovým kořením - chutná božsky. Čas jsem přesně neměřil, ale je to snadný recept. Placka se při válení nelepí, takže to jde rychle a není práce s mytím nádobí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    Pro zájemce o recepty na pizzu - v českém návodu u trouby na pizzu G3 Ferrari G1000602 jsem našel několik zajimavých receptů na pizzu: vygooglete si soubor .doc: "G10006 DELIZIA
    NÁVOD K OBSLUZE".

    Soubor obsahuje tyto recepty:

    * Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
    TRADIČNÍ PIZZY:
    * Margherita (mozzarella a rajčata)
    * Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
    * Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
    * Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
    * Alla marinara (přímořská)
    * Ai funghi (houby)
    * Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
    * Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
    REGIONÁLNÍ PIZZY
    * Napoletana (neapolská)
    * Piadina romagnola (Romagna)
    * Pugliese (Puglia)
    * Romana (římská)
    * Siciliana (sicilská)

    Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    cathleen: Aha, ono je tam dvakrát uložit.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    h4ever: u receptu máte jen jednu fotografii. Pravděpodobně jste tu dnešní neodeslal, zkuste to znovu.

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    Eja57: Dříve jsem si dělal v troubě pizzu jako polotovar (koupenou), která je relativně tenká, ale ne tak moc jako ta co dělám já. Tam je právě dvojité těsto. Popravdě řečeno, dneska mi ty dvě placky nějak nešly rozválet, asi protože jsem spěchal a nenechal to odstát. I když byly relativně malé, dal jsem je přes sebe, spojil a pak ještě rozválel do správného rozměru. Dneska jsem to ale trochu přehnal, náplně jsem dal trochu moc. Příště bych dal tenčí vrstvu.

    Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: no...asi to nějaký důvod má...
    Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
    ( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron:-D)

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    Tak odzkoušeno s 14g droždí, což je asi 1/3 kostky. Množství cukru: menší lžička. Množství vody dávám těch 50ml + 2 lžíce vody, to mi vyjde vždycky takto, aby se těsto nedrolilo. Extra olej navíc jsem tam nedával, takže jen těch co je v receptu 50ml.

    Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka. <3

    Odpovědět

  • casino casino

    "Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme."
    Zajímavé :-O

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval. Ve skutečnosti by tam mělo být 15g, ale já jak jsem to dělal z hlavy jsem to asi trochu popletl. Příště to množství zmenším a dám vědět, jaký byl výsledek.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    hosta: Také mi to hned padlo do očí, že dávka droždí je špatně, jelikož autor receptu se k opravě nemá, udělala jsem to za něj.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Myslím, že jde o překlep, kostka droždí má 42 g a ne 92 g - asi si to oprav, prosím.

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    bohynovka: Dobrý den, nejedná se o kynuté těsto. S množstvím droždí jsem neexperimentoval. Jistě by mohlo být i méně, mě osobně je to jedno.

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Toho drozdi je na 200 g mouky strasne moc a nakonec i oleje. Testo delavam s daleko mensim mnozstvim a nechavam kynout v lednici minimalne pres noc.

    Odpovědět

Tématické fráze: náplň žampiónová pizza recepty na žampionovou pizzu

Zapomněl/a jsem heslo