Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

h4ever Kuchař: h4ever

Doba přípravy: hodinu 1 velká porce Pizzy 6 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

200 g hl. mouky (příp. mouky na pizzu)
půl kostky droždí (kostka má 42,5 g)
1 lžička cukru (do droždí)
50 ml oleje (možná přidat ještě lžíci)
50 ml vody (možná přidat ještě lžíci)
1/2 lžičky soli
3 žampiony
5 lžiček černých oliv
2 lžičky zelených oliv
4 malá rajčátka cherry, sladká
2 lžičky protlaku
hodně kečupu
hodně oregána
méně bazalky
2 špetky pepře
65 g sýru mozarella (není nutný)
1/4 stroužku česneku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem. Až je droždí tekuté, tak je smícháme s moukou, olejem, vodou a solí a vypracujeme těsto.

  2. Pokud těsto nedrží, tak přidejte ještě 1 lžíci vody a jednu lžíci oleje nebo 1-2 lžíce vody. Necháme asi 15 minut odpočinout.

  3. Mezitím připravíme náplň: dvě lžičky rajského protlaku, dostatek kečupu, špetka soli, dvě špetky pepře. Přidáme hodně oregana, poloviční porci bazalky, čtvrtku česneku.

  4. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a oba vyválíme na vále na dvě co nejtenčí placky. Těsto se trochu smrskává, tak ho otáčím, ale nespěchám. Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme. Pokud je placka ještě příliš malá, tak ji ještě trochu rozválíme. Po upečení bude mít placka tloušťku 9-10 mm.

  5. Placku potřeme náplní. Nakrájíme žampióny a pokryjeme placku. Rajčata cherry a olivy nakrájíme na polovinu a dekorujeme.

  6. Dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C na 21 minut (během té doby troubu neotvírejte). Pokud chcete přidat sýr, tak vyndejte plech po 18 minutách. Vypněte troubu. Na struhadle s velkými dírami nastrouhám sýr mozarella, posypu a nechám 4 minuty dopéct.

Poznámka

Pokud nemáte černé olivy, ale jen zelené, tak dejte 4 lžičky. Chutná úplně jako profesionální pizza z pizzérie. Pokud nemáte černé olivy a sýr, tak se dá posypat houbovým kořením - chutná božsky. Čas jsem přesně neměřil, ale je to snadný recept. Placka se při válení nelepí, takže to jde rychle a není práce s mytím nádobí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

  • casino casino

    "Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme."
    Zajímavé :-O

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval. Ve skutečnosti by tam mělo být 15g, ale já jak jsem to dělal z hlavy jsem to asi trochu popletl. Příště to množství zmenším a dám vědět, jaký byl výsledek.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    hosta: Také mi to hned padlo do očí, že dávka droždí je špatně, jelikož autor receptu se k opravě nemá, udělala jsem to za něj.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Myslím, že jde o překlep, kostka droždí má 42 g a ne 92 g - asi si to oprav, prosím.

    Odpovědět

  • h4ever h4ever(autor receptu)

    bohynovka: Dobrý den, nejedná se o kynuté těsto. S množstvím droždí jsem neexperimentoval. Jistě by mohlo být i méně, mě osobně je to jedno.

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Toho drozdi je na 200 g mouky strasne moc a nakonec i oleje. Testo delavam s daleko mensim mnozstvim a nechavam kynout v lednici minimalne pres noc.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít