Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou směsí, bylinkami a kořením. Netradiční, ale jistě chutné spojení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 158 kJ / 3 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,30 g |
Tuky | 46,50 g |
Vláknina | 95,31 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 432,35 g |
Postup přípravy
Oloupeme česnek a vymačkáme do střední misky, přidáme rajčatový protlak, smetanu, olivový olej a promícháme. Brambory oloupeme a dáme je předvařit na 10-15 minut. Krok 2: Nastavíme troubu na 170 °C. Mezi vařením brambor očistíme a opláchneme prsní řízky a následně je z jedné strany řízky osolíme a opepříme a pak vložíme na cca 15 minut péct. Krok 3: Jakmile jsou brambory uvařeny a maso upečené, naskládáme do zapékací mísy nahrubo nakrájená rajčata a zalijeme je směsí z protlaku, smetany, česneku a oleje. Krok 4: Nyní pokládáme předpečené maso již ochucenou stranou směrem dolů. Vrchní neosolenou a neopepřenou posypeme rovnoměrně kmínem, kurkumou, tymiánem, rozmarýnem, fenyklem, oreganem, majoránkou a sladkou paprikou. Krok 5: Na maso položíme mrkev a cibuli a na ty navrstvíme uvařené a na plátky nakrájené brambory. Jemně je osolíme a následně pečeme 45-60 minut.
Zveřejněno 10. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28DM
Moje poznámka
Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28DM
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 30 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 35 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 17 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
rajče,
olej olivový extra virgin,
smetana,
kmín celý,
kurkuma,
tymián,
rozmarýn,
fenykl,
koření oregáno,
majoránka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.