Pikantní lečo s volským okem

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 minut 30 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 minut 30 názorů

Suroviny 1 porce

1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá paprika (od každé barvy kousek)
1 cibule
1 červená feferonka
200 g cherry rajčátek
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepřové koření Kotanyi
1 vejce
hrst plocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.

  2. Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
    Papriku nakrájíme na proužky.

  3. Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout.

  4. Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu.

  5. Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Apetit.. upraveno.

Zelenina by měla být upravena na skus..

Dobrou chuť.

P.S. UVAGA, UVAGA!! Jen pro odvážné milovníky pikantních záležitostí.. ještě teď mě pálí čunička...

Komentáře k receptu Pikantní lečo s volským okem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pikantní lečo lečo apetit pikantní lečo recept pikantní domácí lečo lečo recept apetit servírovací lžíčky na dresing apetit leco recept na pikantní lečo lečo pikantní mrkni.cz/tchibo/ luxusní lečo recept na lečo apetit pikantni zeleninove jidlo recept na lečo pikantní servírovací pánev tchibo pikantni zeleninove leco profesionalove vareni volske oko topinky s volským okem pikantni leco top recept pikantní na lečo