Pikantní lečo s volským okem

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 1 porce Zeleninová jídla 29 názorů

528

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá paprika (od každé barvy kousek)
1 cibule
1 červená feferonka
200 g cherry rajčátek
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepřové koření Kotanyi
1 vejce
hrst plocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.

  2. Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
    Papriku nakrájíme na proužky.

  3. Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout.

  4. Rajčátka si překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu.

  5. Vařečkou si uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo překrájenou natí a bazalkou.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

Zdroj: Apetit.. upraveno.

Zelenina by měla být upravena na skus..

Dobrou chuť.

P.S. UVAGA, UVAGA!! Jen pro odvážné milovníky pikantních záležitostí.. ještě teď mě pálí čunička...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 197 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní lečo s volským okem

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Misule: fakt:-?:-) to je Tchibo;-) ale nevím, jestli neklame ta fotka.. je to servírovací pánev.. aspoň se to tak jmenuje;-)

    Odpovědět

  • Misule Misule(neregistrovaný)

    Prosim tě, kdes přišla k tomu úžasnému kotlíčku? Já ho tak sháním! Napiš, prosím !:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Rebi, parádní papání :-p a doufám, že se to pálení zastavilo ve vyšších sférách ;-):-)+26:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p krása:yes: a ty fotky jsou perfektní:yes::-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krása:-p:yes:21

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    :-O:-O:-O tady není co dodat:-K:yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O:-O tý jo, to je fotka jak z luxusního časopisu :yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Opravdu hezká a oku lahodící mňamka:-p+18:yes::-K

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Lečo - jedno z mých nejoblíbenějších jídel. A tohle je naprostá BOMBA !!! :yes::yes::yes: +17

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    BILKOVAI::-D:-D taky jsem měla po ruce kapesníčky:-D

    cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická:-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádherná a chutná fotka:-p a recept určitě zkusím:-)):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Och, takové pikantérie já můžu a dala bych si tam ty papričky dvě:-p Pikantní si dělám hodně často, jenom pro sebe, protože zbytek rodiny nemá odvahu něco takového pozřít a vedle sebe mám kapesníčky, protože po požití těchto jídel se mi spustí kde co:-D Aˇž se člověk diví, kde se to v něm bere:-)Rebí, potěšila jsi mě a já Tě taky potěším....+1:yes::-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky si říkám, že máš fotky jak ze...nebo do...žurnálu;-):yes: Moc heké:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádherné žurnálové fotky:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Jana Remkova::-D:-D noo, je to tak;-):-D
    vybusna:magdalenka:Jiri V.:maris: moc děkuju.. těší mě to:-):-K

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo