

Pikantní lečo s volským okem
Doba přípravy: 30 minut 1 porce Zeleninová jídla 29 názorů
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čerstvá paprika (od každé barvy kousek)
- 1 cibule
- 1 červená feferonka
- 200 g cherry rajčátek
- 1 lžička krupicového cukru
- sůl
- pepřové koření Kotanyi
- 1 vejce
- hrst plocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu
V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky.Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout.
Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu.
Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka
Zdroj: Apetit.. upraveno.
Zelenina by měla být upravena na skus..
Dobrou chuť.
P.S. UVAGA, UVAGA!! Jen pro odvážné milovníky pikantních záležitostí.. ještě teď mě pálí čunička...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 388 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Pikantní lečo s volským okem
-
Misule: fakt
to je Tchibo
ale nevím, jestli neklame ta fotka.. je to servírovací pánev.. aspoň se to tak jmenuje
-
Prosim tě, kdes přišla k tomu úžasnému kotlíčku? Já ho tak sháním! Napiš, prosím !
-
Rebi, parádní papání
a doufám, že se to pálení zastavilo ve vyšších sférách
+26
-
krása
a ty fotky jsou perfektní
-
Krása
21
-
tady není co dodat
+
-
tý jo, to je fotka jak z luxusního časopisu
-
Opravdu hezká a oku lahodící mňamka
+18
-
Lečo - jedno z mých nejoblíbenějších jídel. A tohle je naprostá BOMBA !!!
+17
-
BILKOVAI:
taky jsem měla po ruce kapesníčky
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická -
Nádherná a chutná fotka
a recept určitě zkusím
-
Och, takové pikantérie já můžu a dala bych si tam ty papričky dvě
Pikantní si dělám hodně často, jenom pro sebe, protože zbytek rodiny nemá odvahu něco takového pozřít a vedle sebe mám kapesníčky, protože po požití těchto jídel se mi spustí kde co
Aˇž se člověk diví, kde se to v něm bere
Rebí, potěšila jsi mě a já Tě taky potěším....+1
-
Taky si říkám, že máš fotky jak ze...nebo do...žurnálu
Moc heké
-
Nádherné žurnálové fotky
-
Jana Remkova:
noo, je to tak
vybusna:magdalenka:Jiri V.:maris: moc děkuju.. těší mě to