Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 785 kJ /
905 kcal
Bílkoviny79,63 g
Tuky55,10 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy21,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi. Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky. Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme. Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut. Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí. Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 20. 12. 2023 11:39

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmq2

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmq2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, olej, hořčice plnotučná, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu