Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 785 kJ /
905 kcal
Bílkoviny79,63 g
Tuky55,10 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy21,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi. Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky. Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme. Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut. Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí. Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 20. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmq2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, olej, hořčice plnotučná, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu