Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,63 g |
| Tuky | 55,10 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 21,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem.
Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi.
Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky.
Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme.
Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut.
Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí.
Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Moje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 54 minutami
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 9 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 12 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 15 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 15 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 17 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 19 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 19 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)