Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,63 g |
Tuky | 55,10 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 21,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem.
Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi.
Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky.
Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme.
Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut.
Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí.
Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.
Zveřejněno 20. 12. 2023 11:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Moje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 1 hodinou
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 14 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 15 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Retro okénko: Husí krev v konzervě stála 6 Kčs. Nejlepší byla na cibulce a připravovala se z ní i prdelačka
Holka u plotny radí: Nepečený dýňový cheesecake krásně voní kořením a připravený je za chvilinku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 11 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 12 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 13 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 13 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 14 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 14 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 14 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 15 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)