Kotlety s hořčičnou omáčkou

Papunka Kuchařka: Papunka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl
mletý pepř
3 lžíce oleje
2 cibule nebo 4 šalotky (na kolečka)
75 ml bílého vína
1 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml smetany ke šlehání
zelené fazolky
bramborové noky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na okrajích a osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut) z každé strany. Maso vyjmeme z pánvičky a odložíme na talíř (popřípadě přikryjeme alobalem, kvůli udržení tepla).

  3. Do pánve přilijeme zbytek oleje a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábneme přípečky z masa.

  4. Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, dosolíme a už jen prohříváme.
    Maso podáváme přelité omáčkou.
    Jako přílohu podáváme bramborové noky a zelené fazolky, které jsme předem uvařili v osolené vodě.

Poznámka

Zdroj receptu: Apetit edice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety s hořčičnou omáčkou

Tématické fráze: vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou noky s horčičnou omáčkou kotleta s nokama kotlety na hořčičné omáčce vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou kotleta na hořčičné omačce top recepty vepřové kotlety se hořčičnou sýrovou omáčkou kotleta somáčkou kotleta v hořčičné omacce kotleta na barevném pepři a omáčkou kotlety s noky kotlety na hořčici vepřová kotleta s hořčičné omáčce kotletky s hořčičnou omáčkou kotleta v hořčičné sýrové omáčce kotleta s gnocchi kotleta s cibuli a hořčičnou omačkou gnocchi s hořčičnou omáčkou kotlety v hořčičné omáčce kotlety s omackou

Zapomněl/a jsem heslo