Hovězí guláš z lorny

cathleen Kuchařka: cathleen

Grilování 8 názorů

Suroviny

pěkný hovězí ořez
stejná hmotnost cibule
mletá sladká paprika
špetka mleté pálivé papriky
sádlo
sůl
mletý pepř
špetka drceného kmínu
lžíce hladké mouky
bujón nebo vývar
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso i cibuli nakrájíme a smícháme dohromady se solí, kořením i moukou. Na dno lorny dáme sádlo, pak vysypeme masovou směs a mírně zalijeme vývarem - povrch musí být stále vidět.

  2. Za občasného míchání grilujeme nad ohněm, pokud je třeba, podléváme vývarem.

    Hotové pak podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem.

Poznámka

Nemusí být nutně hovězí ořez (pak už to ale nebude hovězí guláš :) ), pokud se bojíte, že bude maso tvrdší. Máme výborné řeznictví, kde koupíme maso z mladého kusu zvířete a guláš je pak jedna báseň.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš z lorny

Tématické fráze: hovězí guláš hovězí ořez recepty recepty na lornu masová lorna lorna recepty lorna na maso hovězí ořez recept hovězí ořez hovězí guláš recepty maso v lorně maso z lorny hovězí guláš recept maso na lodně masová směs v lorně lorno hovězí guláš s uzeninou grilujeme v lodne hovězí guláš z ořezu maso na lorne guláš recept na hovězí guláš