Vytuněný buřtguláš
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 50,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,01 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 219,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme.
Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí.
Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet.
Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Moje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 27 minutami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 54 minutami
Krupičková polévka
taleonka10 před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 2 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 3 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 3 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 3 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 4 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 4 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 4 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
špekáček,
brambory,
zelí bílé,
pivo světlé,
vývar masový,
masox hovězí,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
koření gulášové,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
koření houbová variace,
květ muškátový,
kurkuma,
majoránka čerstvá
Komentáře (2)