Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenFrankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 213 kJ / 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,73 g |
– nenasycené | 7,27 g |
–– mononenasycené | 1,82 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 13,64 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Milovníky této polévky od její přípravy většinou odrazuje nelibý odér při vaření drštěk . Ale i když dnes je již možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo…
Smetanové omáčce s paprikou vévodí poslední roky kuře, přitom takové vepřové je chuťově mnohem bohatější. Recept je velmi jednoduchý a lahodný. Šťavnaté plátky z kýty…
Jednoduchý a rychlý recept na fazole na mexický způsob oceníme zejména v časové nouzi. Drobně pokrájené maso osmažené na cibulce, fazole z konzervy a rajský protlak.…
Vepřové plátky na zelenině představují lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje šťavnaté plátky vepřového masa s osvěžující zeleninou. Tento pokrm je skvělou volbou pro…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový…
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Jemná smetanovo-sýrová omáčka sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Omáčka s kuřecím masem, paprikou, ochucená česnekem, podávaná s těstovinami…
V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek.Vložit na menší kostky nakrájené…
Vnitřnosti patří mezi velice často opomíjené suroviny v kuchyni, avšak neprávem. Dobře připravená vepřová játra vás překvapí svojí jemnou chutí. Vyzkoušejte z nich…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelné upravte. S…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na tuku. Poté co cibule zesklovatí ji zasypeme sladkou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájený salám a orestujeme. Pak vsypeme…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Jeden z nejlepších kusů, které můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijte recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Delší…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami