Bramborové placičky-rosti

Hana Lounova Kuchařka: Hana Lounova

Bramborová jídla 14 názorů

Suroviny

brambory
sůl
pepř
škrob
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme, mírně opepříme a promícháme, aby se sůl dostala do celé hmoty. Necháme cca 2 minuty stát, brambory pustí vodu. Zaprášíme to škrobem tak, aby po promíchání vznikla soudržná hmota.

  2. Tu pěchujeme do rozehřátých koleček lívanečníku vytřených olejem. Jakmile kolečka ztuhnou, otočíme je, aby ztuhla i druhá strana. V tomto stavu je možno si "rosti" namrazit do zásoby.

  3. Takto připravené placičky se smaží ve friťáku dozlatova. Na co všechno je použijete, nechám na Vás. I samotné jsou skvělé.

Poznámka

Jsou to placičky shodné s těmi, které dává Mc Donald k snídańovým menu nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem "rosti".

Neobsahují vejce ani mouku !!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 468 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové placičky-rosti

  • magdalenka magdalenka

    My si ich na tanieri polievame kyslou smotanou, do ktorej pretlačím cesnak a je to báječné...+

    Odpovědět

  • larry larry(neregistrovaný)

    skvělé a nejlepší jsou z friťáku, do směsi přidávám lehce osmaženou cibulku, nebo použiju česnekovou sůl:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Papriko, já se z tebe picnu:-D:-D:-D Přidala jsem foto brambor, nastrouhaných na tomto struhadle. Na starší fotce jsou nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle. Hello, tobě díky za tip na další využití, cibuli jsem nezkoušela. Já na tom nejvíce strouhám mrkev do zeleninových salátů a na ozdobu. Taky se dá ředkev, červená řepa, okurky, vypadá to hezky.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Mám velmi podobné struhadlo a používám ho, když chci nakrájet na velmi jemno cibuli. Oloupanou cibuli držíte za "kořínky" a od místa, kde byla nať strouháte a padají pidikostičky. Jinak Jani, až si budeš kupovat ten lívanečník, dej pozor, aby měl vysoký okraj (dá se sehnat i výška 2 cm), z obyč lívanečníku při pečení vytéká a prská olej.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak tohle struhadlo od Merylas mám doma už déle jak 15 let a taky jsem ho ještě nepoužila :-8:-8. Bylo v balíčku s originál V-krouhačem od Börnera - ten používám často:yes:. Alespoň teď vím, na co to je :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

  • Merylas Merylas

    Jani Tomková, já nic takového neznám, jak jsem se začetla, tak jsem v první chvíli myslela, že sháníš nějaký hudební nástroj:-O:-D Já mám jen takové struhadlo, koupila jsem ho před rokem na Gastro festivalu v Ostravě a od té doby jsem ho nikde neviděla. Foto přidám k receptu;-) Většinou ale brambory strouhám na hrubém slzičkovém struhadle.

    Odpovědět

  • Jana Tomková Jana Tomková(neregistrovaný)

    Chtěla bych Vás tady poprosit, kdyby jste věděly o nástroji, kterému se říká mandolína, o nějaké informace. je to strojek, který pro přípravu röstů a dělá z brambor takové dlouhé tenké hranolky. něšjak se k němu nemůžu dopídit :-( Prosím o info na mail.: janca.tomca@seznam.cz
    Moc moc děkuji. J. Tomková

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Merylas, tyhle placičky dělám už léta občas také a také v lívanečníku. Mám je moc ráda, protože mají tu pravou bramborovou chuť jako hranolky :-) Máme je rádi i ke špenátu, stejně jako klasické bramboráky. Jani, i na normální pánvi se dají smažit, jen se musí tvarovat okraje, ať nejsou moc roztřepené. Zkoušela jsem je i bez škrobové moučky a těsto drželo pohromadě i tak, jen ho nesmí být příliš slabá vrstva.Bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak to jsem taky objevila teprve dnes. Vypadá to super, horší je, že nemám ten lívanečník. No, chtěla bych všechno a místa je málo, ale už bych lívanečník určitě využila víckrát, kdybych ho měla. Dobrý nápad;-) +

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jiřinko, já jsem je dělala na lívanečníku a měla jsem v něm trochu víc oleje. Smažila jsem pozvolna z obou stran do zlatavé barvy a :yes: Do té fritézy by se to dávalo, když by si někdo připravil jen ten polotovar, jak je psáno v receptu a zmrazil je ;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    To se musí ještě dávat do friťáku nebo stačí smažit:-?.;-)

    Odpovědět

  • maruska.humlova maruska.humlova

    Tak to se mi moc líbí.Určitě by se hodily i jako příloha ke směsi.Už jsem je chutnala a byly výborný.Dávám za 1.:yes::-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nedělala jsem do zásoby, ale k okamžité spotřebě. Smažila jsem pozvolna v lívanečníku, oleje jsem dala trošku více. Dávám za 1 :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rosti bramborové resty jak připravit bramborové resty bramborové placičky bramborove rasty rosti recept recept bramborove resty hash brown recept bramborové resti bramborové resty recept bramborové rasti recept rosti hash brown recept na švýcarské rosti resty recept recept na rösti bramborové roesti roesti resti rösty recept

Zapomněl/a jsem heslo