Nejrychlejší houskové knedlíky
Oblíbenou českou přílohu můžeme připravit velmi rychle, pokud místo droždí použijeme prášek do pečiva. Výsledkem je pevný houskový knedlík, který se hodí jako příloha k omáčkám. Můžeme do něj také přidat uzené maso a připravit tak špekové koule.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 834 kJ / 1 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 293,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme polohrubou mouku, do ní přidáme prášek do pečiva a sůl. Pokud v dalším postupu použijeme místo vody sodovku, prášek do pečiva nepřidáváme.
Krok 2: Do směsi přidáme pokrájené pečivo (chléb i včetně kůrek).
Krok 3: Vše zalijeme asi 1 hrnkem vody. Pokud bude po vymíchání těsto moc řídké, přisypeme mouku, v opačném případě zředíme vodou.
Krok 4: Než těsto vymícháme, dáme vařit do velkého hrnce velké množství osolené vody.
Krok 5: Těsto dobře zpracujeme měchačkou po dobu asi 5 minut. Nebo lze nejprve vymíchat těsto a pak přidat pečivo.
Krok 6: Do vody, kterou jsme dali vařit, ponoříme knedlíky. Z mísy vybereme kus těsta a v mokrých rukách uděláme šišky nebo koule, které necháme vklouznout do vařící vody.
Krok 7: Vaříme cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíku. Občas je otočíme.
Krok 8: Po vytažení knedlíky propícháme a krájíme nejlépe nití, nebo koule překrojíme na poloviny.
Zveřejněno 29. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Moje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 10 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 10 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 10 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 11 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 13 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 15 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 16 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 17 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 17 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
houska,
prášek do pečiva,
voda,
sůl
Komentáře (6)