Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 461 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,73 g |
Tuky | 70,93 g |
Vláknina | 26,68 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 44,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli.
Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec.
Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti.
Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme.
Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Moje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 1 minutou
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
sádlo,
vývar masový,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (6)
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.