Lužický guláš

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: asi 150 minut 4-5 porcí Hovězí maso 34 názorů

Suroviny

500 g hovězí kližky
300 g libového uzeného masa
1/2 hlávky kapusty
5-6 cibulí
hrst sušených hub
hovězí vývar
mletá červená paprika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu, přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme. Společně opražíme, když maso pustí šťávu, dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevydusí.

  2. Poté zaprášíme paprikou a přidáme též uzené maso nakrájené na kostky. Po chvilce zalijeme vodou, či vývarem, přidáme předem namočené sušené houby. Pokračujeme v dušení. Po 30 minutách přihodíme nasekanou kapustu a dusíme, dokud není maso měkké. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 237 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lužický guláš

  • Irrena Irrena

    Dneska uvařený a muž si liboval:-p:yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes byl k obědu a je opravdu móóc dobrý, byl s rýží:-p;-):-K. Neváhejte a určitě vyzkoušejte. Posílám bodíčka a zařazuji mezi oblíbené, určitě zopakuji:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Hned jak koupím kapustu, uvařím:-p Výborná kombinace:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivo, tohle je vydařená kombinace;-):yes: Mám tady ještě půlku velké kapusty, tak příští týden možná vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivo moc hezky jsi nakombinoval suroviny a pěkně jsi to připravil:-p:-K:yes:
    Maso(hovězí,nebo vepřové)také dělávám s kapustou,ale to je úplně něco jiného,než tady ta Tvá dobrota s přidáním hub a uzeného;-):-)Víš,že mě by to nenapdalo:-8

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Je to dobrotka, děláme a říkáme maso v kelu, mladí už neznají a mluví skoro spisovně, nářečí je mrtvé Dobroty z kuchyně ale žijí pořád.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Super netradiční kombinace a za bodík.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Uzené, kapusta, houby, joo, tak to bych mohla, to nemá chybu:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc se mi líbí recept, já bych si pochutnala :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkný receptík,dělám bez hub,jen s kapustou:-K;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Dělám jako "maso v kelu" :-D:-D s česnekem, ale bez hub;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivo, máš to pěkné a zajisté dobré;-) Máme rádi kapustu s masem, dávám i česnek, ten je s kapustou kamarád, ale houby jsem ještě nepoužila, budu muset vyzkoušet, ty to určitě nezkazí. Máš 8.bd:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    V kapustě dělám vepřové i hovězí, ale takto to neznám... jako Jarda K. dávám česnek, pasuje mi tam, ale houby jsem nezkoušela, tak zkusím;-)
    Hezký receptík:-K:-):yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    maris: Já taky dělám vepřové,ale to asi bude o něčem jiném.Houby tam davam taky.A říkám tomu vepřové v kapustě.A že kapustu jinak nemusim,tak tady se vždy naprásknu;-) Ale jinak,z hovězím jsem to ještě nezkoušel.Samozřejmě,krom surovin , které jsou tady,davam česnek.Ale co vás tady poučuji, jistě to znáte;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Coleta: ano prosím :-D:-D:-D:-D:-D;-);-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: lužické maso lužické zelí luzicka veprova pecene uherský guláš lužická vepřová lužický salát lužická hovězí pečeně guláš z vepřového masa a kapusty lužické vepřové netradicni gulas lužický koláč recepty lužické kuchyně lužický vepřový guláš lužická vepřová vepřová pečeně vepřový guláš s s kapustou lužický salát recept lužické vepřové maso recepty kombinace vepřové a hovězí uherský guláš s kapustou maso v kelu

Zapomněl/a jsem heslo