Guláš z Flámska

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 3 hodiny Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

1 kg hovězího masa předního
2 cibule nasekaná
2 tmavé pivo
5 lžic hořčice
4-5 krajíců chleba
2 bobkové listy
větvičky tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce másla na dušení
voda dle potřeby
malé cibule
mrkev
brambory
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lacne hovadzie maso - predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu (vela) a oprazime niekolko minut.

  2. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym" na vrch poukladame krajce starsieho chleba natreteho horcicou.

  3. Dame dusit, na nizkom plameni (najlepsie sa robi v liatinovom hrnci) a dusime, sem tam pomiesame, sem tam prilejeme, pivo alebo vodu.

  4. Dusime 2, 3, 4 hodiny - zalezi aku podosvu mate.

  5. Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat, chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky, zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.

Poznámka

Lacne predne hovadzie, pivo ktore je uz "vyfucane", stary tvrdy chleba a horcica a mate "Vlaamse Stoverij", alebo "Carbonade Flamande".Na tento recept je vela variacii ako na kazdy spravny gulas .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 271 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z Flámska

  • ploci ploci(neregistrovaný)

    Vlasta:Hlouposti - od podstatného k méně podstatnému, jako encyklopedická hesla.

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Keby ste napísali ingrediencie tak, ako je gramaticky správne (najprv prídavné a potom podstatné meno) recept by bol ďaleko zreteľnejší.
    Napr.: 1kg hovadzie maso lacne predne
    správne je: 1 kg lacného predného hovädzieho mäsa
    2 cibula nasekaná
    správne je: 2 nakrájané cibule
    2 flase pivo tmavé
    2 fľaše tmavého piva
    atď.
    Kvalita receptu závisí aj od jeho spôsobu a formy, akými je napísaná.

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    a omáčka je kde?nevidím omáčku:-//

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:Flámsko tvorí skoro polovicu Belgicka...po česky Vlámsko.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    A kde že je to Flámsko:-O? Znám jenom Vlámsko.;-) Gulášek bude výborný, samé výborné ingredience, úplně ho cítím na jazyku:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Parádní gulášek:-p+13:yes:Také bych šťávy snesla víc;-)ale nemusí to na fotce plavat:-))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Nonyo, moc hezká fotka. Nafotit guláš, aby vypadal hezky je málem umění :yes::-K.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Eliza Eliza

    Hm...:-p Tak ten nám uvařím! Zatím bodík, protože to je jistá dobrůtka.:-K

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Gulášek můžu v jakékoliv podobě. Za každý nový recept jsem rád.:yes:

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    super:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Umelecký, ako vždy...:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nonya: umělecký, neumělecký, šťávy by si ke guláši dal asi každý víc, ale moc se mi recept líbí:-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    :-8 teraz pozeram , chcel som byt umelecky ,a dal som malo stavy...:-p a gulas sa hned zjedol tak az na buduce :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: carbonade carbonade flamande hovězí carbonade carbonade recept hovězí maso carbonade flamande recept vlaamse stoverij carbonade flamande,recept vlámské zhovězí carbonade na tmavém na pivu guláš z vlámska carbonade flamande.cz recept na carbonade recept na stoverij kvalita brambor terka hovězí cardbonade horčica v gulaši irské stau recept tmavé pivo do guláše

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít