Krkovičková omáčka
Omáčka z krkovičky je výtečný pokrm, který potěší svou bohatou chutí a sytostí. Krkovička se pomalu dusí, dokud není dokonale měkká a šťavnatá, a poté se připraví lahodná omáčka plná vůní a chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 343 kJ / 3 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,68 g |
| Tuky | 336,97 g |
| Vláknina | 4,88 g |
| Cholesterol | 168 mg |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,35 g |
| Sacharidy | 23,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovičku nakrájíme na drobné kostičky a osolenou marinujeme v oleji s kořením přikrytou kolečkama cibule do druhého dne.
Krok 2: Vše konfitujeme v dostatku oleje do změknutí. Odlijeme olej, necháme trošku a poprášíme moukou, zalejeme horkou vodou. Přidámě větévku libečku vcelku a vaříme k dokonalému provaření mouky a vyvaření chuti z libečku, který nakonec odstraníme.
Krok 3: Omáčku dochutíme solí a opepříme. Podáváme s řýží.
Zveřejněno 14. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovičková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R9q3
Moje poznámka
Krkovičková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R9q3
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 minutami
Mila kuličky
Marule před 39 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
olej,
koření grilovací,
voda,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
rajče
Komentáře (1)